Το ΤΕΕ Ηπείρου να παίρνει θέση για όλα τα σοβαρά θέματα της περιοχής

on .

PINAKIDA TEE HPEIROY

• Να πάρει θέση για σημαντικά αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά έργα υποδομής καλεί το ΤΕΕ Ηπείρου ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Στ. Καλογιάννης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Ι. Λυκοτραφίτη.
Η χθεσινή παρέμβαση του βουλευτή έγινε με αφορμή την αρνητική στάση του τοπικού ΤΕΕ για τη λειτουργία τεσσάρων αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 88,45 MW, στο όρος Λάκμος.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «είναι θετικό το γεγονός ότι το ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου, μετά από πολύ μεγάλο διάστημα, εκφράζει άποψη, έστω και αρνητική, για θέμα που απασχολεί τον Νομό Ιωαννίνων». Ωστόσο σημειώνει ότι στο Επιμελητήριο «εκκρεμεί η συζήτηση και έκφραση άποψης για σοβαρά έργα υποδομής και ανάπτυξης της Ηπείρου, με σημαντικά αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη».
Και ειδικότερα ο Γιαννιώτης βουλευτής αναφέρεται στο βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65), τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά, αλλά και τον ενιαίο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, θέμα άμεσα συνυφασμένο με το οικοσύστημα της Παμβώτιδας και την ύδρευση του Λεκανοπεδίου, τα οποία παραμένουν εξαιρετικά επίκαιρα.
Παράλληλα σημειώνει ότι ο ίδιος έχει καταθέσει στο ΤΕΕ/ΤΗ «τεκμηριωμένες προτάσεις για όλα τα προαναφερόμενα έργα και σχέδια, στην κατεύθυνση να συμβάλω εμπράκτως στην προώθησή τους. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, για άγνωστους λόγους, καμία από αυτές δεν έχει συζητηθεί στη Διοικούσα Επιτροπή».
Όπως υποστηρίζει ο κ. Καλογιάννης το Τεχνικό Επιμελητήριο «είναι ο πλέον αρμόδιος Φορέας για να εκφράσει γνώμη επί αυτών των σοβαρών τεχνικών και αναπτυξιακών θεμάτων, τα οποία παραμένουν στάσιμα για πολλά έτη και να πιέσει για την υλοποίησή τους».
Και καταλήγοντας στην επιστολή τονίζει ότι «η δρομολόγησή τους, στη σημερινή πολύ δύσκολη συγκυρία, για την οποία η σημερινή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταβάλει συντονισμένες προσπάθειες, θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάταξη της εθνικής οικονομίας και στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου».