Ο Ε. Ράμα να ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα

on .

MPERISA
• Μετά τον Αλβανό Πρόεδρο Ιλίρ Μέτα και ο πρώην Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα επιτίθεται κατά του Έντι Ράμα (τον οποίο χαρακτηρίζει λωποδύτη) για όσα είχε υποστηρίξει σε βάρος της Ελλάδος σε σχέση με τη διαχείριση του κορωνοϊού.
Ο Μπερίσα τον συμβουλεύει να ζητήσει μάλιστα και συγγνώμη από την Ελλάδα, για όσα είχε υποστηρίξει περί κακής διαχείρισης της πανδημίας τον περασμένο Απρίλιο. Παράλληλα επιβεβαιώνει ότι και λίγα τεστ γίνονται, αλλά και ότι θάνατοι για πολιτικές σκοπιμότητες δεν καταγράφονται ως αποτέλεσμα προσβολής από τον κορωνοϊό.
Μεταξύ άλλων ο πρώην Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει:
«Σε περίπτωση που κάνουμε την ανάλυση των στοιχείων, ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους, για τις δύο χώρες, μέχρι 22 Αυγούστου, προκύπτει:
1. Η Ελλάδα έχει 781 κρούσματα κορωνοϊού ανά ένα εκατ. κατοίκους, η Αλβανία έχει 2822 κρούσματα, ή 4 φορές περισσότερα από την Ελλάδα.
2. Η Ελλάδα, για κάθε ένα εκατ. κατοίκους διενήργησε 79.381 διαγνωστικά τεστ, έναντι 17.390 τεστ που έκανε η Αλβανία, για ένα εκατ. κατοίκους. Δηλαδή, η Ελλάδα, έχει κάνει για κάθε ένα εκατ. κατοίκους, 4,56 φορές περισσότερα τεστ και έχει 4 φορές λιγότερα κρούσματα. Εννοείται, εάν η Αλβανία είχε κάνει τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ που έκανε η Ελλάδα, ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αλβανία δεν θα ήταν 4 φορές, αλλά 6-8 φορές υψηλότερος από την Ελλάδα.
3. Η Ελλάδα, ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους, έχει 23 θύματα, ενώ ο αριθμός των θυμάτων στην Αλβανία για τον ίδιο αριθμό κατοίκων είναι 83, άρα η θνησιμότητα από τον ιό στην Ελλάδα είναι 4 φορές χαμηλότερη από ότι στην Αλβανία. 
Στη συνέχεια ο Σ. Μπερίσα εξηγεί και τις διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες, σημειώνοντας τα εξής:
1. Η Ελλάδα προέβη στη διενέργεια μεγάλου αριθμού διαγνωστικών τεστ, διενήργησε δηλαδή, πραγματική και όχι ψευδή σαν του Ράμα, επιδημιολογική ιχνηλάτιση και έρευνα, διότι εκεί την έρευνα την έκαναν εμπειρογνώμονες και όχι ο Π/Θ, όπως συνέβη στην Αλβανία.
2. Η Ελλάδα ήταν προετοιμασμένη και διέθεσε έγκαιρα προστατευτικό υλικό για το υγειονομικό προσωπικό και μάσκες για τους πολίτες, γι' αυτό και στην Ελλάδα, τα μεγάλα νοσοκομεία δεν μετατράπηκαν σε επιδημιολογικές βόμβες, όπως συνέβη στην Αλβανία με το νοσοκομείο των Τιράνων. Η ελληνική κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύτηκε την πανδημία για να κάνει μυστικούς διαγωνισμούς και να κλέψει σε βάρος των ασθενών, όπως έκανε ο «λωποδύτης» Εντβίν Ράμα.
3. Η Ελλάδα διαθέτει σωστή υπηρεσία έκτακτων περιστατικών και όχι πολιτικοποιημένη υπηρεσία, που μεταφέρει στα νοσοκομεία τόσους ασθενείς, όσους λένε οι εντολές του Ράμα, και όταν οι πολίτες της τηλεφωνούν, τους συμβουλεύει να πάρουν παρακεταμόλη».