«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων…»

on .

tzoufi

• «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του ανοίγματος των σχολείων και για το λόγο αυτό κατέθεσε ήδη από τον Ιούνιο συγκεκριμένα μέτρα για την υγειονομικά ασφαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς», δήλωσε η Μερόπη Τζούφη στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».
Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ιωαννίνων έκανε λόγο για κυβερνητικό αλαλούμ που δημιουργεί έντονη ανησυχία και αβεβαιότητα στην κοινωνία και υπογράμμισε πως «μόλις εχθές η υπουργός Παιδείας ζητούσε από τους γονείς να αναλάβουν το κόστος για τις μάσκες των μαθητών, την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωνε τη δωρεάν διάθεσή τους». Τόνισε επίσης πως η έλλειψη συντονισμού οδήγησε τον πρωθυπουργό να εγκαλέσει τα κόμματα για τη χρήση ή μη της μάσκας, αλλά και για το άνοιγμα των σχολείων, παρότι είναι γνωστό πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο 10 άμεσων μέτρων (εδώ αναλυτικά).
Παράλληλα, η κ. Τζούφη επισήμανε πως δεν αξιοποιήθηκε η περίοδος του καλοκαιριού ώστε να βελτιστοποιηθεί η οργάνωση και η προετοιμασία των σχολείων, με όρους που θα διασφάλιζαν την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών.