Βολές από τη Μερ. Τζούφη για τις μεταρρυθμίσεις στην Εκπαίδευση

on .

tzoufi

• «Η Νέα Δημοκρατία κατεδαφίζει το δημοκρατικό μεταρρυθμιστικό έργο στην Παιδεία, ξεκινώντας με τη δημόσια εκπαίδευση και προχωρώντας στην ιδιωτική», τόνισε η Μερόπη Τζούφη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.
Αναφορικά με το νομοσχέδιο «Κεραμέως» για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «η πλειοψηφία των κομμάτων και το σύνολο των εκπαιδευτικών φορέων είναι απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, καθώς δημιουργεί συνθήκες εργασιακής ζούγκλας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, ενώ ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις των σχολαρχών».
Παράλληλα, επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σκληρή μάχη απέναντι στην τρόικα και τους ιδιοκτήτες των σχολείων ώστε να επανέλθει η κανονικότητα και η νομιμότητα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Τέλος, όσον αφορά τη ρύθμιση για τους σχολικούς τροχονόμους, υπενθύμισε πως 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν αναδείξει τα προβλήματα του κλάδου, ζητώντας από τα αρμόδια υπουργεία άμεσες λύσεις.