Από το Κάστρο έφτασε ως το Νησί η Γιάννα Αγγελοπούλου

on .

AGGELOPOYLOY

• Στο Κάστρο και το Νησί ξεναγήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου στο πλαίσιο της επίσκεψής της στα Γιάννενα
Πρώτο σταθμό στο Κάστρο αποτέλεσε το Μουσείο Αργυροτεχνίας, στο οποίο η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε από τη διευθύντρια του Μουσείου, Αγνή Δρίμτζια, θαύμασε τα παραδοσιακά κοσμήματα της γιαννιώτικης αργυροτεχνίας και μυήθηκε στα μυστικά της ηπειρωτικής αυτής τέχνης από τον παραδοσιακό αργυροτεχνίτη δεύτερης γενιάς, Γιάννη Μεντή.
Ακολούθως, ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου και την Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού Νατάσα Τύρου – Ούζα ξενάγησε την αντιπροσωπεία στην Εβραϊκή Συναγωγή Ιωαννίνων. Η κ. Αγγελοπούλου ανέφερε ότι η κοινότητα της πόλης βίωσε όχι μόνο την ευημερία αλλά και το μεγάλο δράμα.
Στο Νησί Ιωαννίνων
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Νησί, όπου την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Νήσου Νίκος Σιορόκας και ο πρόεδρος της Κοινότητας Άρης Λιούμπος. Η Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στο Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου, «έργο ζωής» του Φώτη Ραπακούση, όπως το χαρακτήρισε.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στην Μονή του Αγίου Νικολάου των Φιλανθρωπηνών, το σημαντικότερο μοναστηριακό συγκρότημα από αυτά που υπάρχουν στο Νησί.
Κλείνοντας, η κ. Αγγελοπούλου ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων είχε την ευκαιρία να συναντήσει ξεχωριστούς ανθρώπους της κοινωνίας των Ιωαννίνων που με πείσμα και επιμονή εργάζονται άοκνα για την πρόοδο του τόπου τους.