Η Αλβανία υμνεί την Τουρκία και υπογράφει συμφωνίες!

on .

RAMA ENTY

Αν και η Αλβανία όταν έχει τα… δύσκολα προσβλέπει στην Ελλάδα και την Ε.Ε., δεν παύει να αποτελεί τον στρατηγικό εταίρο της Τουρκίας στα Βαλκάνια.
Έτσι λοιπόν, λίγες ώρες πριν ο Ερντογάν εισέλθει στην Αγιά Σοφιά, την οποία μετέτρεψε σε τζαμί (!) η Βουλή στην Αλβανία, ενέκρινε νέα συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία, όπως εκτενώς παρουσιάζει η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ».
Σύμφωνα με το αλβανικό υπουργικό συμβούλιο, η συμφωνία συνεργασίας αποσκοπεί στον καθορισμό των αρχών της οικονομικής βοήθειας προς την Αλβανία για την αγορά προϊόντων 100% κατασκευασμένων στην Τουρκία και υπηρεσιών για στρατιωτικούς σκοπούς!
Σε ομιλία της πριν από την ψηφοφορία, η βουλευτής Έλωνα Γκεμπρέα, ανέφερε ότι το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε 26 στρατιωτικές συμφωνίες και πρωτόκολλα με την Τουρκία από το 1998.
«Ο στρατηγικός εταίρος της χώρας μας, η Τουρκία, υποστήριξε σταθερά την Αλβανία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής επιμελητείας, σε ευθυγράμμιση με το πρόγραμμα άμυνας και εθνικής ασφάλειας».
«Ευχαριστούμε την τουρκική πλευρά που δεν μας άφησε μόνους μας σε δύσκολες καταστάσεις, ακόμα και όταν ο σεισμός έπληξε τη χώρα μας.
»Ελπίζω ότι αυτή η υποστήριξη όχι μόνο θα βοηθήσει τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και την ανταπόκρισή μας στις πολιτικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», πρόσθεσε.

Web Baner Antigoni