ΣΤ. ΣΙΟΥΤΗΣ: Nα συνδιαμορφώσουμε ειδικό χάρτη τουριστικής ανάπτυξης

on .

sioutis

• Aυστηρή κριτική στη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων για όσα κάνει ή δεν έχει πράξει ακόμα στον τομέα του τουρισμού άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Στάθης Σιούτης μιλώντας κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου.
Όπως είπε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, «πέρασε ένας χρόνος από τις δημοτικές εκλογές και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν μας έχετε καταθέσει κανένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του προορισμού. Δηλώσατε, ότι έχετε ξεκινήσει εδώ και καιρό συγκεκριμένες επαφές στο εξωτερικό χωρίς ωστόσο να έχουμε μέχρι στιγμής απτά αποτελέσματα. Δηλώσατε, ότι αποστείλατε επιστολές και υλικό για την προβολή των Ιωαννίνων για να ενταχθούν στις εθνικές καμπάνιες αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναρτηθεί πουθενά. Δηλώσατε, ότι έχετε συγκροτήσει πέρα από την Επιτροπή Τουρισμού του δήμου, την Επιτροπή Τουριστικής Ανασυγκρότησης με μεσοπρόθεσμη στόχευση και διάρκεια, η οποία όμως συνεδριάζει σε διαφορετική ημέρα, με διαφορετική σύνθεση και χωρίς να γνωρίζουμε την θεματολογία και τις αποφάσεις αυτής κάτι που το θεωρούμε λάθος».
Καταλήγοντας, ο κ. Σιούτης τόνισε: «Εμείς θεωρούμε ότι η τουριστική προβολή του Δήμου για το έτος 2020 πρέπει να στηρίζεται σε ένα γενικό περίγραμμα δράσεων και όχι σε κάποια συγκεκριμένη τουριστική στρατηγική, η οποία έχει συνέπειες στους επαγγελματίες του δήμου μας. Για μας, το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης επιτάσσει την συνδιαμόρφωση ενός ειδικού χάρτη με στοχευμένες δράσεις οι οποίες μεσοπρόθεσμα θα αναπτύξουν ένα ισχυρό destination brand για τον δήμο μας».