Να λυθεί τώρα το πρόβλημα με τις τιμές Συντελεστών Αξιοποίησης Οικοπέδων

on .

KALOGIANNHS BOYLH 23 7 20

• Το θέμα της επίλυσης του πολύ σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αμφιθέας, με τον Συντελεστή Αξιοποίησης των Οικοπέδων τους, έθεσε για πολλοστή φορά στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης, κατά τη συζήτηση, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, του σ/ν του Υπ. Οικονομικών, με τίτλο: «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας, …. και άλλες διατάξεις».
Στην παρέμβασή του, ο κ. Καλογιάννης, τόνισε για τον οικισμό της Αμφιθέας ο οποίος έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός, πως έχει δημιουργηθεί μείζον θέμα για τους κατοίκους του εδώ και πολλά χρόνια, με τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, καθώς συνδέεται ο Συντελεστής Δόμησης που ισχύει στην περιοχή με τον Συντελεστή Αξιοποίησης των Οικοπέδων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ήρθε η ώρα να δώσουμε λύση σε αυτό το πρόβλημα, έχουμε συζητήσει το θέμα δεκάδες φορές, έχω καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και παρακαλώ πολύ να προχωρήσετε στην επίλυσή του».
Ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε θετικός για την επίλυση του θέματος, κάτι το οποίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες.