Στη Βουλή το ζήτημα των Αγροτικών Ακινήτων

on .

XORAFIA

• Αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό κατέθεσαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς (Ιωαννίνων) και Β. Γιόγιακας (Θεσπρωτίας) ζητώντας νομοθετική ρύθμιση εναρμονισμένη στις συντεταγμένες του Ευρωπαϊκού Δικαίου για την επανάκτηση των περιουσιών χιλιάδων Ελλήνων πολιτών.
Μάλιστα, το περιεχόμενο της Αναφοράς που κατέθεσαν οι δύο βουλευτές προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη, αποτελεί το υπόμνημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων που απέστειλε προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Στο κείμενο του υπομνήματος εξηγείται με ακρίβεια και τεκμηριωμένα στοιχεία πως χιλιάδες Έλληνες απώλεσαν τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα επί των αγροτικών τους εκτάσεων (βοσκότοπων), μολονότι έχουν στην κατοχή τους μετεγγραμμένα συμβόλαια ή άλλα επίσημα έγγραφα, που αποδεικνύουν τη νόμιμη αγορά αυτών των εκτάσεων, η οποία έγινε υπό το καθεστώς του Δασικού Κώδικα του 1929 που ξεχώριζε σαφώς τα δάση και τις Δασικές εκτάσεις από τους βοσκότοπους- λιβάδια.
***
Κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων Δημ. Κοτσώνης χαιρέτισε την κίνηση των δυο βουλευτών αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ελπίζουμε ότι ο αρμόδιος υπουργός θα δώσει οριστικό τέλος με σύγχρονη νομοθετική λύση όπως επιτάσσει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο για χιλιάδες Έλληνες πολίτες που σήμερα διεκδικούν δυστυχώς το αυτονόητο: Την επανάκτηση των περιουσιών τους και το δικαίωμα του σχεδιασμού και ανάπτυξης των ακινήτων τους…».