8 στους 10 πολίτες αξιολογούν θετικά την Κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας

on .

ND SYRIZA DHMOSKOPHSH

• Μεγάλο προβάδισμα της τάξης των 21 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρίας MARC που παρουσιάστηκε στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.003 νοικοκυριά το διάστημα από τις 10 Ιουλίου έως τις 13 Ιουλίου.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 41,6% έναντι 20,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 5,7%, το ΚΚΕ λαμβάνει 5%, η Ελληνική Λύση 3,4%, το ΜέΡΑ26 1,9% και η Χρυσή Αυγή 1%. Στο 14% οι αναποφάσιστοι.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση οκτώ στους δέκα πολίτες αξιολογούν θετικά και μάλλον θετικά τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Στην ερώτηση εάν οι πολίτες εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, το 47,1% απαντά «ναι όπως και πριν», το 41,6% «ναι, αλλά λιγότερο από πριν» και το 10,9% «όχι πλέον».
Επίσης θετικά ή μάλλον θετικά «βλέπει» το 55,1% τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που πήρε η κυβέρνηση, έναντι 41,1% που θεωρεί το αντίθετο.
Περισσότεροι από ένας στους δύο πολίτες (51,4%) δεν θα πάνε φέτος ούτε ολιγοήμερες διακοπές. Εξ όσων δηλώνουν ότι θα πάνε, η πλειοψηφία (18,2%) αναφέρει ότι θα κάνει διακοπές στο εξοχικό ή στο χωριό. Μικρό είναι το ποσοστό όσων δηλώνουν πως θα πάνε σε μικρό ή μεγάλο ξενοδοχείο.
Οι πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι για την οικονομική τους κατάσταση. Το 64,7% θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό να υποστεί μείωση αποδοχών λόγω κορωνοϊού. Παρόμοιο ποσοστό (61,1%) ανησυχεί και για επιδείνωση των συνθηκών εργασίας. Εντούτοις, περίπου οκτώ στους δέκα (79,4%) δεν θεωρούν πιθανό να κλείσει η επιχείρηση ή ο οργανισμός στον οποίο εργάζονται λόγω της πανδημίας.
Για τα ελληνοτουρκικά, το 74,7% δηλώνει πολύ και αρκετά ανήσυχο για επιδείνωση της κατάστασης με την γείτονα και το 24,2% ανησυχεί λίγο ή καθόλου.