«Παγίδα» να μετράμε τα γκολ που έχουμε βάλει στον ΣΥΡΙΖΑ

on .

NTORA

• «Το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα κόμματά μας. Το θέμα σήμερα για όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας οφείλει να είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους δημοκρατικούς θεσμούς και στη δικαιοσύνη», τονίζει σε άρθρο της στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, και προσθέτει ότι «εάν χειριστούμε τα γεγονότα αυτά με λογική ποδοσφαιροποίησης, μετρώντας δηλαδή τα γκολ που βάλαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε, κατά τη γνώμη μου, υποπέσει σε μικροκομματική παγίδα. Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό».
Επισημαίνει ότι σήμερα, βιώνουμε μια βαθιά κρίση η οποία αφορά έναν βασικό θεσμικό πυλώνα, τη Δικαιοσύνη, σημειώνοντας ότι στο πρόσφατο παρελθόν ζήσαμε μια περίοδο που αντιλήψεις, παντελώς ξεπερασμένες, επικράτησαν στην άσκηση των κυβερνητικών καθηκόντων.
«Απόψεις του τύπου «πήραμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία” ή «αν δεν μπουν κάποιοι φυλακή θα χάσουμε τις εκλογές” και λογικές του τύπου «πρέπει να διορίσουμε 4.000 δικαστές», εξελήφθησαν τότε από κάποιους, απλώς ως γραφικές. Στο βωμό αυτών των απόψεων σπιλώθηκαν πολιτικοί αντίπαλοι, οργανώθηκαν διώξεις και έγινε προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ» υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι «σήμερα είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση: να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τους κομματικούς μας εαυτούς και να σταθούμε στο ύψος της πολιτικής μας ευθύνης».