Με την Υφυπ. Παιδείας «τα είπε» ο Στ. Καλογιάννης

on .

KALOGIANNHS ZAXARAKH

• Με την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε χθες ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης, με την οποία συζήτησαν θέματα που αφορούν την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και για την μέχρι σήμερα πορεία εφαρμογής του Νόμου για την «αναβάθμιση του Σχολείου».
Ο κ. Καλογιάννης τόνισε την ανάγκη πλήρωσης των κενών θέσεων με διορισμό μόνιμου προσωπικού στην ειδική αγωγή, στο Νομό Ιωαννίνων, με την υφυπουργό να τον ενημερώνει ότι η κατανομή γίνεται βάσει αλγορίθμου, με διάφορα κριτήρια, όπως τα λειτουργικά κενά, και ότι το Υπουργείο εργάζεται στην κατεύθυνση να γίνει η κατανομή τις επόμενες ημέρες.
Ο Γιαννιώτης βουλευτής επανέφερε το θέμα της διδασκαλίας της Γεωμετρίας στα Λύκεια, το οποίο είχε ζητήσει και πριν από ορισμένα χρόνια αλλά, παρά τις καλές προθέσεις της τότε ηγεσίας του Υπουργείου, δεν προχώρησε. «Η Γεωμετρία μαζί με τη Γλώσσα, τη Φιλοσοφία και τη Μουσική, αποτελούσαν τους τρεις κύριους πυλώνες της κλασσικής Παιδείας. Δυστυχώς στις μέρες μας, το εκπαιδευτικό μας σύστημα παρέχει μεγάλο όγκο πληροφορίας, υστερεί όμως στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης. Είναι απορίας άξιο πως σπουδάζουν τα παιδιά μας και γίνονται Αρχιτέκτονες, Πολιτικοί Μηχανικοί, Τοπογράφοι Μηχανικοί, Ναυπηγοί ή Μαθηματικοί, χωρίς να γνωρίζουν σε βάθος την τόσο απαραίτητη στον σχεδιασμό των έργων και στην έρευνα της ψηφιακής τεχνολογίας, Γεωμετρία», ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Πρότεινε δε, όπως το Υπουργείο Παιδείας επαναφέρει την εξέταση του μαθήματος της Γεωμετρίας στην Α’ και Β’ Λυκείου, τη διδασκαλία της στη Γ’ Λυκείου και την προσθήκη αυτής στα εξεταζόμενα, πανελλαδικά, μαθήματα.
Για τα θέματα που συζήτησε με την Υφυπουργό, ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στέφανο Μιχάλη και τα προεδρεία της ΔΑΚΕ πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.