Ταμείο ενίσχυσης των μικρομεσαίων προτείνουν οι «Ορίζοντες Ηπείρου»

on .

RIZOPOYLOS

• Τα βέλη του προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου έριξε για μια ακόμη φορά χθες ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπ. Ριζόπουλος.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρό του μπήκε η απόφαση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης να προβεί στην αγορά διατηρητέου κτιρίου στο κέντρο της πόλης για στέγαση των υπηρεσιών του, διαθέτοντας το ποσό των 500.000 ευρώ.
Ωστόσο, στην απάντησή του ο Αλ. Καχριμάνης αναφέρει ότι το Περιφερειακό Ταμείο είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου αυτοδιοικούμενο και οι αποφάσεις του δεν υποβάλλονται στο περιφερειακό συμβούλιο ούτε για έλεγχο, ούτε για έγκριση, αλλά ελέγχονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Ριζόπουλος συνδυάζοντας το θέμα, πρότεινε τη δημιουργία ενός περιφερειακού ταμείου ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ακόμα και των παραγωγών (περιφερειακό ΕΤΒΑ) που θα εκμεταλλευτεί το νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώνει η κυβέρνηση σήμερα.
Και καταγγελίες…
Παράλληλα, με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης του γεφυριού της Πλάκας, ο κ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον μιας πολυεθνικής εταιρίας να αναλάβει εξ ολοκλήρου την αναστήλωση του γεφυριού όταν κατέρρευσε, με μόνο όρο τη συμμετοχή της στην Επιτροπή Παρακολούθησης, πρόταση που κατά τον επικεφαλής των «Οριζόντων», ο κ. Καχριμάνης αρνήθηκε προκειμένου να ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία μέσω του ΕΜΠ και του Υπουργείου Πολιτισμού η οποία κατέληξε σε μια κατασκευαστική εταιρία και που τώρα επικαλείται το σεισμό του Καναλακίου προκειμένου να λάβει μια απευθείας ανάθεση της τάξης των 350.000 ευρώ.
Άλλα θέματα…
Σε επιμέρους ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος αναφέρθηκαν χθες δυο μέλη της παράταξης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Άρτας, Ευστάθιος Νάνος καταλόγισε για μία ακόμα φορά ευθύνες στην διαχείριση εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας των κρουσμάτων του κορωνοϊού που εμφανίστηκαν στην Άρτα και τελευταία στην Πρέβεζα.
Ο Γιάννης Γιώτης, μέλος της παράταξης κατήγγειλε την αδιαφορία των τοπικών αρχών και την απουσία παρεμβάσεων για την πρόληψη ατυχημάτων στην Περιφερειακή Οδό των Ιωαννίνων, κατάσταση που όπως είπε, θα επιβαρυνθεί από την ολοκλήρωση της ανακατασκευής της λεωφόρου Νιάρχου.
Τέλος ο Σάκης Παγωτός, μέλος του Δ.Σ. της παράταξης, χαρακτήρισε ανεπαρκή το μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας επειδή δεν έγιναν οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού που προ ημερών οδήγησαν στο να πλημμυρίσουν περιοχές της Μεγάλης Γότιστας.
Για τo συνέδριο
Ο Μιχάλης Νάτσης, υπεύθυνος της παράταξης για την διοργάνωση του συνεδρίου και ο δικηγόρος, μέλος της παράταξης και υποψήφιος για την Περιφερειακή πολιτική επιτροπή, Δημήτρης Παππάς αναφέρθηκαν στα θέματα διοργάνωσης του συνεδρίου και στο καταστατικό της παράταξης.
Σύμφωνα με τον κ. Νάτση, τα μέλη της παράταξης σήμερα ανέρχονται στα 369 και ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης των οργάνων της παράταξης που θα λάβουν χώρα στις τέσσερις έδρες των Νομών, σε διαφορετικές ημερομηνίες.