Επιτακτική ανάγκη η άμεση λειτουργία του ΟΦΥΠΕΚΑ

on .

KALOGIANNHS STAYROS

• Στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής έγινε η ακρόαση των προτεινόμενων, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου του Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΦΥΠΕΚΑ κας Μαρίας Παπαδοπούλου και κ. Κων/νου Τριάντη αντίστοιχα.
Στην ομιλία του ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης αναφέρθηκε αρχικά στο μεγάλο αντικείμενο που αναλαμβάνει να διαχειριστεί ο νέος Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και αφορά τη βιοποικιλότητα, τη διαχείριση υδάτων, τις προστατευόμενες περιοχές, θέματα χρήσεων γης, την ενέργεια, την κλιματική αλλαγή.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις προστατευόμενες περιοχές, λόγω της εγκατάλειψής τους, την περίοδο 2015 – 2019, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «καθίσταται επιτακτική η άμεση συγκρότηση του νέου Οργανισμού, η έκδοση των αναγκαίων Υπουργικών Αποφάσεων και η τακτοποίηση του προσωπικού του, ώστε ο Οργανισμός να καταστεί λειτουργικός. Δεδομένου ότι τώρα σχεδιάζεται η νέα προγραμματική περίοδος 2021 – 2027 και, επιπλέον, τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια για την πράσινη ανάπτυξη είναι πολύ σημαντικά, πρέπει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο ΟΦΥΠΕΚΑ να κινηθούν γρήγορα ώστε να αξιοποιηθούν αυτοί οι πόροι εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος».