Και θέματα της Ηπείρου σε τηλεδιάσκεψη της Ν.Δ.

on .

MHTSOTAKHS NODE 11 6 20

• Ουσιαστική ήταν η παρέμβαση του Προέδρου της Δ.Ε.Ε.Π Ν.Δ. Ιωαννίνων Θεοδ. Τζαρούχη στην πρώτη ψηφιακή διάσκεψη που διοργάνωσε η Γραμματεία Οργανωτικού, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Παίρνοντας το λόγο ο Θ. Τζαρούχης εστίασε στο πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ’ οίκον», τονίζοντας πώς πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στους πολίτες και καλύτερη αξιολόγηση και επέκτασή του σε δευτερεύουσες κατοικίες (όσοι για παράδειγμα νοικιάζουν στην πόλη και έχουν κατοικία σε χωριό) αλλά και σε επαγγελματικά γραφεία. Έτσι, είπε θα υπάρξει και ανακύκλωση της οικονομίας, μιας και γύρω από την οικοδομή συντηρούνται αρκετά επαγγέλματα.
Παράλληλα, ιδιαίτερη μνεία έκανε στο να έχει η περιοχή μας πρόσβαση στο φυσικό αέριο, ενώ έθιξε και το θέμα της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην προβολή των θρησκευτικών μνημείων της Ηπείρου για περαιτέρω προσέλκυση τουριστών.

Ο Κ. Μητσοτάκης
Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, ο Πρωθυπουργός ανέλυσε καίρια θέματα που αφορούν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, ενώ το λόγο πήραν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου, ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπρατάκος, ο Πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Παύλος Μαρινάκης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού κι Επικοινωνίας Βασίλης Φεύγας, η εκπρόσωπος Τύπου για τα Περιφερειακά ΜΜΕ Έλενα Σώκου και όλοι οι Πρόεδροι Δ.Ε.Ε.Π της χώρας.
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ευχαρίστησε τα στελέχη του κόμματος που κατά τη διάρκεια της πανδημίας βρέθηκαν δίπλα σε πολίτες που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης, αποδεικνύοντας πώς η Ν.Δ είναι ένα κόμμα με έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα «Συν-Εργασία»
Κατά την διάσκεψη ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ανακοίνωσε την ενίσχυση του προγράμματος «Συν-Εργασία» με επιπλέον 200 εκατ. ευρώ, τονίζοντας πώς αυτή στοχεύει στην διασφάλιση των θέσεων εργασίας, που αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης. Έτσι όπως είπε, το κράτος θα καλύψει και ένα σημαντικό μέρος των εργοδοτικών εισφορών που υπό κανονικές συνθήκες θα βάρυναν τον επιχειρηματία. Το πρόγραμμα της Συν-Εργασίας γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό για επιχειρηματίες οι οποίοι θέλουν να αξιοποιήσουν αυτό το εργαλείο της πιο ευέλικτης απασχόλησης, ενώ θα τρέξει μέχρι τα τέλη Ιουλίου και εφόσον κριθεί απαραίτητο θα επεκταθεί και τον Αύγουστο, κάτι που θα το υποδείξει η ίδια η αντίδραση της αγοράς.

Το Ταμείο Ανάκαμψης…
Παράλληλα, στάθηκε και στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στήριξη των οικονομιών της ευρωζώνης, σημειώνοντας πως για την Ελλάδα τα χρήματα αυτά θα υποστηρίξουν κεντρικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πώς στη δύναμη πυρός της κυβέρνησης προστίθεται και το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης, τα 32 δισ., τα οποία αποτελούν πρόταση της επιτροπής, δεν έχουν συμφωνηθεί ακόμα σε επίπεδο Συμβουλίου.
«Είναι λεφτά τα οποία θα πέσουν στην ελληνική οικονομία από το ‘21 και μετά. Θα υποστηρίξουν τις κεντρικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, την ψηφιακή μετάβαση, την πράσινη ανάπτυξη, τη μετάβαση σε μία οικονομία χαμηλών εκπομπών, αλλά θα στηρίξουν και τις βασικές μας πολιτικές, τη μείωση των φόρων, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, την υποστήριξη της εργασίας, την κατάρτιση των εργαζομένων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Όχι σε εκλογές
Ο κ. Μητσοτάκης για μία ακόμη φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, υπογραμμίζοντας πως πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η ανάταξη της χώρας και πως η κρίση θα αξιοποιηθεί ως μια μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξει η χώρα.