Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Η Ελλάδα δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο…

on .

TASOYLAS PAIAT

• Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, είχε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Κων/νος Τασούλας, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
«Είμαστε εδώ, για να επιβεβαιώσουμε ο καθένας από τη θέση του και τη γεωγραφική του παρουσία, την αγωνία μας, τη πίστη μας, αλλά και τις προσπάθειες για να διατηρηθεί η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι είναι μία χώρα, είναι μία δύναμη, σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Προχωρούμε σε συμφωνίες με τη γειτονική Ιταλία, αργότερα με την Αίγυπτο που είναι συμφωνίες συνεργασίας, ειρήνης και ηρεμίας στην ευρύτερη περιοχή μας, και όλες αυτές οι απλές λέξεις συνεργαζόμενες θα δυναμώσουν την ευημερία και την προκοπή όλων των χωρών της ευρύτερης περιοχής».
Και σε άλλο σημείο ο κ. Τασούλας ανέφερε: «Οι ΗΠΑ προφανώς έχουν έναν ευρύτερο παγκόσμιο ρόλο, δεν παύει όμως και η χώρα μας, ως στρατηγικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτόν τον ρόλο να τον παρακολουθεί και να βλέπει με χαρά πως μέσα σ’ αυτό το ρόλο μία ισχυρή, προκομμένη και ειρηνική Ελλάδα έχει μεγάλη σημασία για τις γεωστρατηγικές εκτιμήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών».
Από την πλευρά του ο Αμερικανός Πρέσβης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Τασούλα για τη συνάντηση εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του «στο λίκνο της Δημοκρατίας, το Ελληνικό Κοινοβούλιο».
Στις δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι «ο ρόλος των ΗΠΑ είναι σημαντικός και βασίζεται πάρα πολύ στο γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή και βεβαίως η συμμαχία αυτή αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες για τις ΗΠΑ. Μιλήσαμε επίσης για την συνεργασία μεταξύ των Κοινοβουλίων, για θέματα εμπορίου και επενδύσεων, είναι μεγάλος εταίρος μας στα θέματα αυτά η Ελλάδα».