ΣΤ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Εκσυγχρονίζεται με το νέο σ/ν η πρωτογενής παραγωγή

on .

kalogianis

• Με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο συναντήθηκε ο Σταύρος Καλογιάννης και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα.

Ο Γιαννιώτης βουλευτής τόνισε ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που ψηφίστηκε από τη Βουλή την περασμένη εβδομάδα κινείται στη σωστή κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της πρωτογενούς παραγωγής και με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει για τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ και την ηλεκτρονική βάση δεδομένων για τους μελισσοκόμους, με την ονομασία «Εθνικό ηλεκτρονικό μελισσοκομικό μητρώο» και «ατομική μελισσοκομική ταυτότητα», θα βοηθήσει ουσιαστικά τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους στην πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Εξάλλου, ο Στ. Καλογιάννης συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας με τα οποία αντάλλαξε απόψεις για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, ενώ, τέλος, επανέφερε στη Βουλή το θέμα των βεβαιωμένων αναδρομικών οφειλών προς τους Δήμους, μετά από συνεργασία που είχε με κατοίκους της Ελεούσας. Για το ίδιο θέμα είχε καταθέσει Αναφορά τον περασμένο Φεβρουάριο καθώς πολλοί συμπολίτες μας είχαν καταβάλει αναδρομικά, από το έτος 2011 έως και το 2019, τα αναλογούντα δημοτικά τέλη και το ΤΑΠ για ηλεκτροδοτούμενα και μη ακίνητα.