Επείγει η ρύθμιση εισφορών για επαγγελματίες και αγρότες!

on .

KALOGIANNHS STAYROS

• Να δοθεί προτεραιότητα στη ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών του έτους 2019, ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Στ. Καλογιάννης φέρνοντας το θέμα στην Βουλή με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρει «Με τον Ν. 4611/2019 «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φορολογική Διοίκηση… και άλλες διατάξεις», δόθηκε η δυνατότητα ρύθμισης σε 120 δόσεις του συνόλου των οφειλών των μη μισθωτών ασφαλισμένων που είχαν δημιουργηθεί στα ασφαλιστικά ταμεία έως 31/12/2018.
Πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες δεν μπόρεσαν όμως να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχουν προς τα ταμεία τους για τις οφειλές του 2019, με συνέπεια να μην μπορούν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα, με δυσμενέστατες επιπτώσεις στην επαγγελματική τους δραστηριότητα».
Την ίδια στιγμή όπως σημειώνει ο κ. Καλογιάννης «ο ΕΦΚΑ καθυστερεί πολύ να αποστείλει στο ΚΕΑΟ τις οφειλές 2019, με συνέπεια να δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα για τους ασφαλισμένους του».
Ο Γιαννιώτης βουλευτής αφού επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση έχει δείξει, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, ότι λαμβάνει εγκαίρως τα σωστά μέτρα για τη στήριξη, με κάθε δυνατό τρόπο, της αγοράς και της εργασίας, ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό, αν προτίθεται το Υπουργείο Εργασίας και πότε, να αναλάβει πρωτοβουλία ρύθμισης των οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών στα ασφαλιστικά ταμεία έτους 2019, καθώς και αν θα επισπεύσει ο ΕΦΚΑ την αποστολή των οφειλών των ασφαλισμένων στο ΚΕΑΟ.

Web Baner Antigoni