Το πρόγραμμα της Κομισιόν είναι ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ

on .

MEIMARAKHS BAGGELAS

• «Για πρώτη φορά, συνολικά η Ευρώπη, και αυτό είναι το καινοτόμο, θα δανειστεί από τις αγορές αναλαμβάνοντας το δανεισμό αυτόν ως εγγύηση μέσω του προϋπολογισμού της», εξηγεί, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα κράτη-μέλη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κοροναϊού.
Ο κ. Μεϊμαράκης διευκρινίζει ότι «πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ τόσο στην αξία όσο και στο εύρος του». Παράλληλα, επισημαίνει ότι «η πρόταση αυτή, που αναμφισβήτητα αποτελεί ένα θαρραλέο βήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς όφελος του ευρωπαίου πολίτη, υιοθετήθηκε από όλους τους ευρωβουλευτές, ακόμη και των αποκαλούμενων φειδωλών χωρών» και σημειώνει ότι «ως εκ τούτου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι με τις απαραίτητες διαβουλεύσεις θα καμφθούν οι όποιες ενστάσεις και στο Συμβούλιο των Αρχηγών θα ληφθεί η οριστική απόφαση».
Κατά τα λοιπά, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ υπογραμμίζει για την Ελλάδα ότι θα λάβει 31,9 δισ. και «οι πόροι αυτοί δεν θα κατασπαταληθούν, αλλά θα κατανεμηθούν ανάλογα με τις εθνικές ανάγκες και το σχέδιο που θα καταρτίσει η κυβέρνηση».