ΤΑΤ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Ο Δήμος μας σήμερα διοικείται από μία ανεπαρκή Δημοτική Αρχή…

on .

KALOGIANNH TATIANA

• Κύριε Διευθυντά,
Στο σημερινό (σ.σ. χθεσινό) φύλλο της εφημερίδας σας, η συνεργάτης σας κα Αρετή Μαλάμη αναφέρεται στη δραστηριότητά της παράταξής μας, αλλά και στο πρόσωπο μου, με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς.
Είναι δεδομένο κα Μαλάμη, ότι σας σεβόμεθα και σας αγαπάμε. Θεωρούμε όμως είναι αδιανόητο να μας συμβουλεύετε να «μην τολμήσουμε να απαντήσουμε»!

Τι αυταρχισμός είναι αυτός κ. Διευθυντά;

Τι έλλειψη σεβασμού σε αντίθετη γνώμη; Γιατί τέτοιο μένος; Επειδή καταθέτουμε εφαρμόσιμες προτάσεις; Επειδή συναινούμε σε θετικές για το Δήμο μας εισηγήσεις;

Ή μήπως επειδή υψώνουμε ανάστημα στην αδιαφάνεια; Αυτά μάθαμε από τους γονείς μας κι αυτά διδάσκουμε στα παιδιά μας.
Απαντώντας στο δημοσίευμά σας, σημειώνουμε τα παρακάτω:
1. Την ευθύνη διοίκησης του Δήμου την έχει αποκλειστικά και μόνο η Δημοτική Αρχή. Ο Δήμος ταλαιπωρείται ή ευημερεί υπό την απόλυτη εξάρτηση των λανθασμένων ή ορθών επιλογών του Δημάρχου.
2. Ο Δήμος μας διοικείται σήμερα από μία ανεπαρκή Δημοτική Αρχή.
3. Ευθύνη της Αντιπολίτευσης δεν είναι να υποκαθιστά την Δημοτική Αρχή, αλλά να την ελέγχει και να προσφέρει τις γνώσεις, την εμπειρία και τις προτάσεις της για να βελτιώνεται η ζωή των συνδημοτών μας. Εμείς αυτό κάνουμε.
4. Στο διάστημα της θητείας της η Δημοτική Αρχή, αποφάσισε πολλές φορές σπασμωδικά, επιπόλαια, αυταρχικά και χωρίς καμία τεκμηρίωση. Όταν κληθήκαμε να εκφράσουμε την άποψή μας, την καταθέσαμε έχοντας σφαιρική αντίληψη των θεμάτων, με καθαρή συνείδηση και με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση, συνοδευόμενη πάντα από τις δικές μας εναλλακτικές προτάσεις. Ενδεικτικά σας ενημερώνουμε ότι η συνεργασία με Ιδιώτη για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού στηρίχθηκε από τη δική μας καθοριστική ψήφο, τον Οκτώβριο του 2019, ανεξαρτήτως αν στη συνέχεια η Δημοτική Αρχή στάθηκε ανίκανη να προωθήσει με διαφάνεια το θέμα. Όταν η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να παραπλανήσει τους συνδημότες μας «βαφτίζοντας» την εργολαβία μεταφοράς των απορριμμάτων από 4 Δημοτικές Ενότητες, ως σύμπραξη με τον Ιδιωτικό Τομέα που θα έλυνε οριστικά το οποιοδήποτε πρόβλημα καθαριότητας στο Δήμο, την συμβουλέψαμε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με σοβαρότητα, ακολουθώντας τα οριζόμενα στους εγκεκριμένους σχεδιασμούς.
5. Δηλαδή, κε Διευθυντά, κάθε πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την οποία τηρήθηκαν οι θεσμοθετημένες διαδικασίες και οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν ήταν διαφανείς, είχε τη συναίνεσή μας.
6. Πότε μέχρι σήμερα κε Διευθυντά, καταγράφηκε σε έγγραφο Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι όποιος ήθελε να ενημερωθεί για ένα μείζονος σημασίας θέμα για το Δήμο, μία μέρα πριν από κρίσιμη ψηφοφορία, έπρεπε να επισκεφθεί ειδικό χώρο στο Ισόγειο της Περιφέρειας, μετά από διαπίστευση, όπως έκανε η σημερινή Δημοτική Αρχή στις 13.05.2020;
7. Κύριε Διευθυντά, η παράταξή μας δέχεται μία ανεπανάληπτης σφοδρότητας επίθεση, όπως κι εγώ προσωπικά, από τα «όπλα του Δημάρχου», όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος. Όλοι, σχεδόν, πολεμούν την αντιπολίτευση! Πρωτοφανές. Αναρωτιόμαστε: Με την ανικανότητα αυτής της Αρχής που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, θα ασχοληθεί κανείς; Όλη η θητεία της μέχρι σήμερα συνοψίζεται σε: υπόγειες διαδρομές, υπόγειες πιέσεις, αυταρχικότητα, αδιαφάνεια. Σε αυτά δεν συναινούμε και οι συμπολίτες μας όλο και περισσότερο συντάσσονται δίπλα μας, γιατί αποκαλύπτεται, ότι ο "βασιλιάς είναι γυμνός".
Σας ευχαριστώ
Με τιμή
Τατιάνα Ελ. Καλογιάννη Δημοτική Σύμβουλος- Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ιωάννινα_2023