Μέτρα στην Κακαβιά ζητά η Μαρία Κεφάλα

on .

ERYTHROS STAYROS KAKABIA THERMOMETRHSEIS

Το αποκαλυπτικό χθεσινό δημοσίευμα του «Πρωινού Λόγου» για την Υγειονομική «βόμβα» που είναι έτοιμη να «εκραγεί» στην Κακαβιά από την αθρόα διέλευση Αλβανών εργατών γης κυρίως, χωρίς εφαρμογή των μέτρων προστασίας, προκάλεσε πολλές συζητήσεις, αλλά και προβληματισμό στα Γιάννενα.
Ανάλογο πρόβλημα ενδεχομένως να προκύψει και με τις διελεύσεις κόσμου από άλλες γειτονικές χώρες και περιοχές (Σκόπια, Κωνσταντινούπολη κ.α.), ωστόσο ακόμη εκεί η κατάσταση είναι υπό έλεγχο καθώς δεν υπάρχει ούτε μαζική μετακίνηση εργατικού κόσμου, αλλά ούτε και τόσος μεγάλος σε αριθμό πληθυσμός με άτομα Ελληνικής καταγωγής.
Χθες υπήρξαν δύο άμεσες αντιδράσεις- παρεμβάσεις: Η βουλευτής Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητά από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά τη λήψη μέτρων προστασίας.
Ταυτόχρονα κλιμάκιο του Π.Τ. Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έδρασε ουσιαστικά καθώς μετέβη στην Κακαβιά, όπου άρχισε να πραγματοποιεί θερμομετρήσεις και ταυτόχρονα προέβαινε σε συστάσεις στους εισερχόμενους για την τήρηση των αποστάσεων και τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Η δράση αυτή θα συνεχισθεί και τις επόμενες ημέρες.
Είχε προηγηθεί συνεννόηση του Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος κ. Κων. Ντακαλέτση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Μουσελίμη και τον Διοικητή του Α.Τ. Κακαβιάς Θωμά Μπέτση και αμέσως μετά υπάλληλοι και εθελοντές μετέβησαν στα σύνορα.
Η Μ. Κεφάλα
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πολιτικού της Γραφείου, η βουλευτής Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφάλα ζητά από τον Υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε η χώρα μας να παραμείνει με λίγα κρούσματα covid 19 και να αποτραπεί τυχόν πισωγύρισμα από την αθρόα προσέλευση υπηκόων της Αλβανίας. Η κ. Κεφάλα επικαλείται δημοσιεύματα του Τύπου, όσο και την ανησυχία που εκφράζουν πολίτες από τις εικόνες συγχρωτισμού στην Κακαβιά. Καταλήγοντας η βουλευτής ζητά «να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η μετακίνηση και η είσοδος στο Ελληνικό έδαφος των χιλιάδων υπηκόων Αλβανίας, κυρίως για εποχικές εργασίες, να γίνεται με υγειονομικούς ελέγχους και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων περί αποστάσεων».