Το 2020 έχει παρόμοιο πολιτικό και ψυχολογικό βάρος με το 1974

on .

THEODORIKAKOS

• Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ικανοποιητική ανταπόκριση από μέλη της ΟΝΝΕΔ, πραγματοποιήθηκε το δεύτερο κατά σειρά ΟΝΝΕΔ Talk, στο οποίο ήταν προσκεκλημένος ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος.
Τα «ΟΝΝΕΔ Τalks» είναι μια σειρά συζητήσεων που έχει εγκαινιάσει κεντρικά η ΟΝΝΕΔ και μεταδίδονται ζωντανά από το κανάλι της στο youtube.
Η αρχή είχε γίνει με τον υπουργό επικρατείας/ψηφιακής διακυβέρνησης Κ. Πιερακάκη και δόθηκε συνέχεια προχθές με τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα «Το κράτος και η αυτοδιοίκηση την επόμενη μέρα».
Τόνισε πως το 2020 θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά με πολιτικό και ψυχολογικό βάρος και το παρομοίασε με την πολύ μεγάλη μεταβολή που σηματοδότησε η Μεταπολίτευση του 1974.
Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέπτυξε το σχεδιασμό του Υπουργείου μιλώντας για εθελοντικές δράσεις, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ έβαλε τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.
Στην ερώτηση που του έγινε από τον Τομεάρχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ηπείρου της ΟΝΝΕΔ Νίκο Γιωτίτσα σχετικά με την απόκτηση παραπάνω αρμοδιοτήτων από Δήμους και Περιφέρειες αλλά και πώς μπορούν να ενισχυθούν περισσότερο οικονομικά, απάντησε πώς οι αρμοδιότητες αφορούν το βασικό μεταρρυθμιστικό νόμο για πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και ανάλογα με αρμοδιότητες που θα μεταφερθούν, θα μεταφέρονται εργαζόμενοι και ο αντίστοιχος οικονομικός προϋπολογισμός.
Σημείωσε μεταξύ άλλων πώς το πρώτο δίμηνο-τρίμηνο της κρίσης, οι ΟΤΑ θα έχουν σοβαρά προβλήματα με τα έσοδά τους, αφού είναι κλειστές πολλές επιχειρήσεις, οι Δήμοι για παράδειγμα νοικιάζουν προς τρίτους αλλά έχουν νομοθετηθεί μέτρα, ρυθμίσεις για τη διευκόλυνσή τους.