Ερντογάν, πάρε πίσω τους μετανάστες από τα σύνορα!

on .

MERKEL MHTSOTAKHS 9 3 20

• Aπαράδεκτη χαρακτήρισε τη στάση της Τουρκίας στο μεταναστευτικό / προσφυγικό η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.  
Η κ. Μέρκελ τόνισε πως με την συμπεριφορά της η Τουρκία δεν μπορεί να ελπίζει στην κατανόηση της Γερμανίας και συνολικά της Ευρώπης. Λίγο νωρίτερα αυστηρό μήνυμα προς  τον Ερντογάν, είχε στείλει η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καλώντας να πάρει τους μετανάστες πίσω από τα σύνορα με την Ελλάδα. 
Αναφερόμενη στο ίδιο θέμα κατά την ομιλία της στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ η Μέρκελ ανέφερε ότι δεν  είναι δυνατόν η Άγκυρα να φορτώνει στους ώμους των μεταναστών τα εσωτερικά της προβλήματα και να τους εξωθεί στα σύνορα με την Ελλάδα. Αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη δήλωσε  καταχειροκροτούμενη από το κοινό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Γερμανίδα Καγκελάριο, αλλά και στην ομιλία του στο Φόρουμ, κάλεσε τον Ερντογάν να αποσύρει «τους απελπισμένους από τον Έβρο» και κυρίως να σταματήσει τη διασπορά fake news.
Οι κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο αποτελούν σαφές μήνυμα προς την Τουρκία και τον Ερντογάν που βρίσκεται στις Βρυξέλλες επιχειρώντας να αποσπάσει πόρους έχοντας ως πολιορκητικό κριό τους μετανάστες στον Έβρο και το προσφυγικό/μεταναστευτικό, συνολικά.
«Η ασύμμετρη απειλή εξ ανατολών -δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός - αναδιατάσσει τις προτεραιότητες και η υγειονομική κρίση κάνει πιο πολύπλοκο το έργο μας. Δείξαμε τις τελευταίες 10 ημέρες ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε εθνική και ευρωπαϊκή κυριαρχία. Η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν εκβιάζονται από κανέναν», είπε. 
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του φόρουμ στο Βερολίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες την Γερμανίδα Καγκελάριο για τις τελευταίες εξελίξεις και την οργανωμένη αλλά και μαζική απόπειρα εισόδου στην Ελλάδα και κατ επέκταση σε Ευρωπαϊκό έδαφος, μεταναστών. Επεσήμανε την εμπλοκή των τουρκικών αρχών που  είναι αποδεδειγμένη μέσα από τις εικόνες και τα βίντεο που εμφανίζουν μέχρι και στρατιωτικό τουρκικό όχημα -το οποίο αγοράστηκε με πόρους της Ε.Ε.-  να επιχειρεί να ρίξει τον φράχτη στον Έβρο. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η  Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις της Τουρκίας, τονίζοντας μάλιστα στη συνομιλία της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας το 2016 δεν περιλαμβάνει μόνο τη χρηματοδότηση. Μάλιστα η κ. Μέρκελ φέρεται να επισήμανε πως το θέμα του προσφυγικού - μεταναστευτικού αφορά την ίδια την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.