ΚΩΝ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Όταν υπάρχει ενότητα και αποφασιστικότητα καμία πρόκληση δεν περνά

on .

TASOYLAS SYLLOYRHS

• «Η χώρα μας λειτουργεί ως ασπίδα συνολικά της Ευρώπης, προστατεύοντας αρχές και αξίες και μη επιτρέποντας αυτή την απάνθρωπη εργαλειοποίηση που επιχειρεί η Τουρκία και προσωπικά ο Τούρκος Πρόεδρος, ο κ. Ερντογάν, που αντί να φροντίζουν για τον περιορισμό και την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών και προσφύγων, καταντούν να γίνονται οι ίδιοι διακινητές μεταναστών και προσφύγων». 
Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κων. Τασούλας, υποδεχόμενος στο ελληνικό κοινοβούλιο τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημ. Συλλούρη, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του. 
Με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο, ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «είχαμε μια ευκαιρία εμείς εδώ στην Ελλάδα τις εντελώς τελευταίες ημέρες να δείξουμε προς αυτούς τους εξ ανατολών προκλητικούς γείτονες ότι όταν υπάρχει ενότητα, όταν υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, όταν υπάρχει αποφασιστικότητα, καμία πρόκληση δεν περνά». 
Και σε άλλο σημείο απευθυνόμενος προς τον κ. Συλλούρη σημείωσε: «σε μια τέτοια στιγμή, κύριε Πρόεδρε, αποφασιστικότητας, ενότητας και αποτελεσματικότητας της ελληνικής πλευράς έναντι της εξ ανατολών απίστευτης προκλητικότητας, σας καλωσορίζω για να σας πω, για μια ακόμη φορά, ότι και στο εθνικό ζήτημα της Κύπρου στεκόμαστε με την ίδια αποφασιστικότητα -και είμαι βέβαιος και με την ίδια αποτελεσματικότητα- δίπλα σας και να ξέρετε ότι όταν ο Ελληνισμός είναι ενωμένος κανένας εξ ανατολών απειλών δεν μπορεί να τον βλάψει…».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Δημήτρης Συλλούρης συνεχάρη όλους τους Έλληνες που ενωμένοι αντιμετωπίζουν αυτή την απειλή, τονίζοντας ότι «εμείς βλέπουμε καθημερινά το πρόβλημα της Τουρκίας εδώ και 45 χρόνια, με την εισβολή και την κατοχή. Την προσπάθεια στην Αμμόχωστο και την Μόρφου να εποικιστούν με εκβιαστικό τρόπο. Ζητήσαμε να μην γίνουν συνομιλίες μέχρι τις ψευδοεκλογές, και προσωπικά ήμουν βέβαιος, κατέθεσα την άποψή μου στο Εθνικό Συμβούλιο, ότι αυτή η παράταση δεν ήταν αθώα. Ήταν, και το καταθέτω δημόσια σήμερα, μια προσπάθεια δημιουργίας καινούργιων τετελεσμένων πριν την έναρξη οποιονδήποτε άλλων συνομιλιών».
Και σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Ελλάδα και Κύπρος μπορεί να είναι ο αντίλογος της αρπακτικότητας, των εισβολών, της πολεμικής διάθεσης της Τουρκίας και ο αντίλογος είναι συνεργασία των λαών, συνεργασία των χωρών της  περιοχής, με κέντρο την Ελλάδα και την Κύπρο, ανάπτυξη και ειρήνη…».