Με όπλο προσφυγικές ψυχές ο Ερντογάν εκβιάζει τη Δύση!

on .

SYNORA TAMPELA

 Απροσδιόριστες είναι οι εξελίξεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό μετά την απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα της χώρας του, προκειμένου χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στην Τουρκία να κατευθυνθούν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδος. 
Η κίνηση του Ερντογάν έγινε μετά τις πολεμικές συγκρούσεις στη Συρία και τους δεκάδες Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν από αεροπορική επίθεση Ρώσων και Σύριων στο Ιντλίμπ. Ακολουθώντας τη γνωστή τακτική του εκβιασμού, ο Ερντογάν προκειμένου να πιέσει τις χώρες της Ευρώπης να παρέμβουν υπέρ της Τουρκίας στη πολεμική σύγκρουση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία, εκβιάζει με «όπλο» τις προσφυγικές ψυχές. Η κατάσταση από χθες το πρωί είναι έκρυθμη στον Έβρο, εκεί έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που αποτρέπουν τους συγκεντρωθέντες Τούρκους και χθες το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε και επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, έστειλε σαφές μήνυμα πως η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί παράνομες εισόδους. «Η Ελλάδα- πρόσθεσε- δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων άλλων». «Έχω ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση», ανέφερε ακόμη  ο Πρωθυπουργός.
Το… «πράσινο φως»
Το «πράσινο φως» στους μετανάστες για να ξεκινήσουν την πορεία τους από τη Βορειοδυτική Τουρκία προς την Ευρώπη, δόθηκε με δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου, ότι η Άγκυρα δεν θα σταματά πλέον τους πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη. Αμέσως εκατοντάδες μετανάστες άρχισαν να κατευθύνονται προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Η Ελληνική Κυβέρνηση, προχώρησε σε διακοπή της λειτουργίας του τελωνείου των Καστανέων Έβρου, καθώς διαπιστώθηκε αυξημένη συγκέντρωση, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού ατόμων (μεταναστών- προσφύγων) με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα. Τριακόσιοι από αυτούς επιχείρησαν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα και όταν οι Ελληνικές αρχές διαπίστωσαν ότι οι Τουρκικές αρχές δεν συνεργάζονται ενήργησαν με ανάλογο αποτρεπτικό σκοπό. 
Η ελληνική αστυνομία και οι άνδρες συνοριοφύλακες στην περιοχή του Έβρου έχουν τεθεί σε «κόκκινο συναγερμό». Ήδη ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις και άλλων παραμεθόριων περιοχών στον Έβρο, όπως και οι περιπολίες με φυσική παρουσία και τεχνικά μέσα.  
 Στον Έβρο Υπουργός και Α/ΓΕΕΘΑ
Στον Έβρο βρέθηκαν χθες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρος. Ο Υπουργός σε δηλώσεις του, τόνισε πως η επίσκεψη έχει ως σκοπό να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους ότι η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της και είναι μια χώρα ασφαλής. «Είναι -συνέχισε- πολύ δυσάρεστο αυτό που συμβαίνει από την άλλη πλευρά των συνόρων. Το γεγονός δηλαδή, ότι δυστυχισμένοι άνθρωποι συσσωρεύονται στα σύνορά μας, εκβιαστικά, να μπούνε μέσα χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα. Η απάντησή μας είναι ότι η χώρα δέχεται και καλοδέχεται όλους εκείνους που διαθέτουν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε πολίτες τρίτων χωρών που δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα. Τα σύνορα της χώρας είναι απρόσβλητα, γι’ αυτό δεν έχουν κανένα λόγο δυστυχισμένοι άνθρωποι να συσσωρεύονται στα σύνορά μας, στους τελωνειακούς σταθμούς, περιμένοντας να εισέλθουν στο ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος».