Αντίστροφη μέτρηση για το Πάρκο Πολιτισμού στο Κάστρο

on .

DHMOTIKO SYMBOYLIO SYNEDRIASH 26 2 20

• Υπογράφηκε από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτιστικής Ανάπτυξης που ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του Πάρκου Πολιτισμού στο Κάστρο. Tην ανακοίνωση αυτή έκανε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.  
Η προγραμματική σύμβαση αναφέρεται στην εκπόνηση μελετών αποκατάστασης και ανάδειξης των οθωμανικών μνημείων στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Ακρόπολης του Κάστρου.
Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ,  την ερχόμενη εβδομάδα θα συνέλθει η Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, δηλαδή του Δήμου, της Περιφέρειας και του Υπουργείου.
Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου θα υποβληθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού προς ένταξη στο ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος) το έργο αποκατάστασης και αναβάθμισης των Οθωμανικών Λουτρών.
Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, θα υποβληθεί από τον Δήμο για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος το έργο διασύνδεση, ανάπλαση, αναβάθμιση και ανάδειξη κοινόχρηστων χώρων, υφιστάμενου δικτύου πεζοδρόμων, κοινόχρηστων οδών και πλατειών στο Κάστρο. 

Τιμές σε Πατριάρχη - Αρχιεπίσκοπο
Το Δημοτικό Συμβούλιο -κατά πλειοψηφία- αποφάσισε να ανακηρύξει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε επίτιμο δημότη Ιωαννίνων κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα στις 12 Ιουλίου, μετά από πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων. Από την ψηφοφορία απείχαν οι Όλυ Τσουμάν και Χρήστος Πατσούρας ενώ λευκό ψήφισε ο Βλάσης Παπαχρήστος.
Επίσης το Δημ. Συμβούλιο αποφάσισε να ονομάσει την πλατεία στην οποία βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Παϊσίου σε πλατεία «Πατριάρχου Βαρθολομαίου» και της οδού που οδηγεί στην πλατεία σε οδό «Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β».
Από την ψηφοφορία και για το θέμα αυτό απείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Όλυ Τσουμάνη και Χρήστος Πατσούρας ενώ αρνητική ψήφο έδωσε η παράταξη του Λάζαρου Νάτση.