Ο Αλ. Τσίπρας παραχάραξε την ιστορία και διαστρέβλωσε την πραγματικότητα!

on .

TSIPRAS ALEKSHS OMILIA GIANNENA 2 12 2 20

• Το πανηγυρικό κλίμα της Πανηπειρωτικής συγκέντρωσης της -κατά τα άλλα- «Νομαρχιακής Συνέλευσης» Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με το σβήσιμο των φώτων του Συνεδριακού Κέντρου του «Du Lac», έδωσε τη θέση του στον προβληματισμό των στελεχών του κόμματος και στην οργή των άλλων πολιτών. 
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξαναφόρεσε το «κοστούμι του επαναστάτη και του αντιμνημονιακού», θεωρώντας πως οι «σύντροφοί του» και κυρίως οι Ηπειρώτες μπορούν να ξεχάσουν την πολιτική και τις μεγάλες… επιτυχίες του κατά την πενταετή σχεδόν διακυβέρνηση της χώρας. Δεν πρέπει να έχει υπάρξει προηγούμενο στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας ένας πολιτικός αρχηγός να διαστρεβλώνει με ωμό και χωρίς κανένα ενδοιασμό θέσεις και δηλώσεις άλλου πολιτικού και δη του σημερινού Πρωθυπουργού για διάφορα ζητήματα.  Έφτασε ακόμη   στο σημείο να του ασκεί κριτική με βάση, όχι το τι πραγματικά δήλωσε, αλλά με το τι μπορεί να υπέθετε, όπως έκανε προχθές ο Αλεξ. Τσίπρας. Δεν έχει υπάρξει άλλη κυβέρνηση, που χονδροειδέστατα να επικαλείται ως «υλοποιηθείσα πολιτική της», προεκλογικές της εξαγγελίες που «έβγαζαν μάτι» και ανερυθρίαστα τώρα κατηγορεί την επόμενη κυβέρνηση ότι «ξηλώνει το έργο της». Και είναι πρωτοφανές  να  υποστηρίζει ένας πρώην Πρωθυπουργός όπως ο κ. Τσίπρας τη διάλυση… υπηρεσιών, όπως  αυτές των νοσοκομείων, όταν στο «τιμόνι» τους βρίσκονται (ή και βρισκόνταν μέχρι πριν λίγες ημέρες δικοί του άνθρωποι). Είναι και αυτό ένα επίτευγμα της άλλοτε «Πρώτη φορά Αριστερά». 

«Βίβλος» αστοχιών
Η «βίβλος» των αστοχιών και της κοροϊδίας των Ηπειρωτών από τον κ. Τσίπρα στην προχθεσινοβραδινή του ομιλία στα Γιάννενα, δεν μπορεί να χωρέσει στις σελίδες μιας εφημερίδας. «Καταγράφηκαν» όμως από τους έκπληκτους Ηπειρώτες που είχαν τη δυνατότητα να τον δουν και να τον ακούσουν μέσω της τοπικής τηλεόρασης. Είναι το μόνο που τελικά μένει από την επίσκεψη και είναι ενδεικτικό ότι -αν εξαιρέσει κανείς το προσφυγικό στο οποίο επίσης προπαγάνδισε για  ανοικτά κέντρα- τα Αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης πρόβαλλαν περισσότερο την έξοδο μετά την… κοπιαστική του ομιλία σε μπαράκι της πόλης και της επικοινωνιακής φιέστας που είχε στηθεί. 

«Φτωχή» προσέλευση…
Το δεύτερο που συζητήθηκε χθες στα Γιάννενα είναι οι… προσελθόντες στη «Συνέλευση» του ΣΥΡΙΖΑ, ανταποκρινόμενοι στο «κάλεσμα» Τσίπρα για την μετεξέλιξη του κόμματος. Η προσέλευση ήταν απογοητευτική και πολύ μακρά των προσδοκιών. Αν δεν υπήρχε ο πρώην δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο πρώην Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κ. Γκόγκος, δύσκολα θα έβρισκε κάποιος νέα πρόσωπα ικανά να δώσουν την αίσθηση του… ανοίγματος. Οι υπόλοιποι ήταν ήδη μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (όπως π.χ. ο Τρ. Αλμπάνης, ο Β. Τσίκαρης, ο Λ. Νάτσης, ο Γ. Ζάψας, κλπ.), άλλοι είχαν προσχωρήσει πριν τις εκλογές προερχόμενοι κυρίως από το ΠΑΣΟΚ (Θ. Οικονόμου, Αλ. Φαρμάκης, Χρ. Γρίβας, κλπ.) ενώ έδωσαν το «παρών» και ορισμένοι  που είχαν «υποχρέωση» στον Τσίπρα λόγω τοποθέτησής τους σε δημόσια αξιώματα. 

Η Μ. Κεφάλα
Αντιδράσεις για το περιεχόμενο της ομιλίας Τσίπρα σημειώθηκαν χθες από τη βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα και τον Καθηγητή και πολιτευτή Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ Κωνσταντίνο Γάτσιο. «Ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αντί να κάνει μια στοιχειώδη αυτοκριτική για τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε στη ζοφερή πραγματικότητα της πενταετούς διακυβέρνησής του, ήρθε στην Ήπειρο για να κάνει επίθεση στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να δηλώσει ξανά αντιμνημονιακός», αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Μ. Κεφάλα για να προσθέσει: «Βεβαίως ο κ. Τσίπρας  δεν έβγαλε  άχνα  για τη μείωση  του ΕΝΦΙΑ (δυο φορές μάλιστα). Βεβαίως  έκανε πως ξέχασε την σύνδεση της Ιόνιας  οδού  με την Κακαβιά (που κόντεψε να πάει στις καλένδες εξαιτίας της ολιγωρίας της κυβέρνησής του). Βεβαίως δεν είπε λέξη για τις ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη και την προστασία  του  πολίτη που εμείς έχουμε στην καθημερινότητά μας κύριο μέλημα. Βεβαίως  τι να πει για την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ που η δική μας κυβέρνηση  βάζει τάξη με σειρά παρεμβάσεων.  {…}  Δυστυχώς η χώρα υπήρξε στον αυτόματο, επί Πρωθυπουργίας Τσίπρα όμως. Τότε που κόντεψε να μας ρίξει στα βράχια».

Ο Κ. Γάτσιος 
Ιδιαίτερα αιχμηρός στην κριτική του είναι ο Κ. Γάτσιος, ο οποίος αναφέρει πως οι δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα «αποτελούν μια βάρβαρη παραχάραξη της πρόσφατης ιστορίας του τόπου μας», χαρακτηρίζοντας την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «μια μεγάλη συμφορά για την Ελλάδα». 
«Ο ισχυρισμός του δε -συνεχίζει ο κ. Γάτσιος-  πως αυτή η κυβέρνηση ήταν που «έβγαλε την Ήπειρο από την απομόνωση», είναι ανεπίδεκτος χαρακτηρισμού. Παρομοίως ανεπίδεκτη χαρακτηρισμού είναι και η αναφορά του κ. Τσίπρα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ως έργο της κυβέρνησής του στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών! Οι πολίτες των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γνωρίζουν πολύ καλά ότι την Ήπειρο από την απομόνωση και την περιθωριοποίηση την έβγαλαν εκείνες οι κυβερνήσεις οι οποίες αναβάθμισαν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, σχεδίασαν και εξασφάλισαν τους αναγκαίους πόρους για να κατασκευαστεί η Εγνατία Οδός και μεγάλο μέρος της Ιόνιας Οδού, εκείνες που δημιούργησαν το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και αναβάθμισαν το νοσοκομείο Χατζηκώστα, εκείνες που μετέτρεψαν ένα μικρό Πανεπιστήμιο του ενός κτιρίου, σε ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας σε μια Πανεπιστημιούπολη. Ο κύριος Τσίπρας θα πρέπει ίσως να ρωτήσει κάποιους νέους φίλους του, από αυτούς που πρόσφατα προσχώρησαν στο κόμμα του, για να τον ενημερώσουν πότε έγιναν αυτά και επί ποίων κυβερνήσεων».

Στο Επιμελητήριο για…διάλογο
Χθες ο Αλ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, στο οποίο τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Δ. Δημητρίου και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής Β. Βασιλείου, Μ. Χρυσοστόμου και Ν. Τσακανίκας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου στον πρώην Πρωθυπουργό τέθηκαν σειρά θεμάτων που αφορούν  τις επιχειρήσεις, αλλά και τις υποδομές, με τον πρώην πρωθυπουργό «να συμφωνεί πως πολλές από αυτές τις προτάσεις χρίζουν ιδιαίτερης σημασίας και αξιολόγησης», την οποία είναι προφανές πως δεν έκανε ο ίδιος όταν ήταν Πρωθυπουργός.  Διοίκηση και Αλ. Τσίπρας, συμφώνησαν πάντως να συνεχίσουν… τον διάλογο και την επικοινωνία, οπότε μπορούν τα μέλη του Επιμελητηρίου να … κοιμούνται ήσυχα.