Εκδήλωση για τις τεχνολογικές εξελίξεις στο Ευρωπ. Κοινοβούλιο

on .

ASHMAKOPOULOU

• Εκδήλωση με θέμα την Τεχνολογία Αναγνώρισης Προσώπου (Facial Recognition Technology) διοργάνωσαν χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι Ευρωβουλευτές της Ν.Δ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Στέλιος Κυμπουρόπουλος και Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, με την υποστήριξη της Microsoft και με τη συμμετοχή στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωβουλευτών, εκπροσώπων φορέων και εταιρειών τεχνολογίας, παρουσία του επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαίου Επόπτη Προστασίας Δεδομένων.
Στην εκδήλωση συζητήθηκαν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες της Τεχνολογίας Αναγνώρισης Προσώπου, η οποία εμπίπτει στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης, χρησιμοποιείται σε αναρίθμητους τομείς της καθημερινότητας και επηρεάζει τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών ανά τον κόσμο.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι εφαρμογές της Τεχνολογίας Αναγνώρισης Προσώπου παγκοσμίως, με έμφαση στην Κίνα και τις Η.Π.Α. καθώς και οι σχετικές πολιτικές πρωτοβουλίες της ΕΕ. Εξετάστηκε επίσης η ανάγκη ρυθμιστικού πλαισίου και η επάρκεια του υφιστάμενου Ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου, και ιδίως του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR).
«Το όποιο ρυθμιστικό πλαίσιο για την Τεχνολογία Αναγνώρισης Προσώπου πρέπει να διέπεται από έναν ανθρωποκεντρικό και ξεκάθαρο ηθικό κώδικα και να συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης και όσων έμπρακτα και αποδεδειγμένα τις ενστερνίζονται. Πρέπει επίσης να διασφαλίζει ότι η Ευρώπη θα είναι στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Ασημακοπούλου στην έναρξη της εκδήλωσης, ενώ ο κ. Κυμπουρόπουλος προσέθεσε: «Η τεχνολογία τρέχει σαν το λαγό και το νομοθετικό πλαίσιο σαν τη χελώνα. Πρέπει να συνδυάσουμε την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων με την αλματώδη καινοτομία».

Web Baner Antigoni