Προειδοποίηση Κ. Μητσοτάκη για διακοπή του πρωταθλήματος

on .

MHTSOTAKHS KYRIAKOS BOYLH

• Έτοιμος να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εμφανίστηκε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην τοποθέτησή του για όσα συμβαίνουν έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους παράγοντες του ποδοσφαίρου να αλλάξουν στάση, να σταματήσουν την πόλωση και να δυναμιτίζουν το κλίμα που μετατρέπει την κοινωνική ζωή σε ποδοσφαιρική αρένα, απειλώντας πως αν δεν το κάνουν άμεσα, θα αποκλείσει με κυβερνητική εντολή τις ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Παράλληλα, δεν εξέφρασε διάθεση να διακόψει το πρωτάθλημα επί της παρούσης, αλλά το άφησε ανοικτό ως ενδεχόμενο να το πράξει σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση και αυτοκάθαρση από τους ίδιους τους παράγοντες άμεσα.
Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «καλύτερα να μην έχουμε πρωτάθλημα, παρά να έχουμε αυτό το πρωτάθλημα».
Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε πως θα καλέσει τους προέδρους της FIFA και της UEFA να δημιουργήσουν μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ποδοσφαίρου με στόχο να αλλάξει άμεσα η σαθρή κατάσταση που επικρατεί.
Ξεκινώντας δε την ομιλία του, αναφέρθηκε στην θέληση της κυβέρνησης να μην μετατραπεί η κοινωνική ζωή σε ποδοσφαιρική αρένα, ενώ αναφερόμενος στην τροπολογία που κατατέθηκε επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι ήταν παρέμβαση για να πέσουν οι τόνοι και πως για όλα τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα θα αποφανθεί η αθλητική δικαιοσύνη.