Συναντήσεις Πρέσβη του Ισραήλ με Αλ. Καχριμάνη – Μ. Ελισάφ

on .

ALEKOS KAXRIMANHS AMRANI

• Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη πραγματοποίησε χθες ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Yossi Amrani. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και ειδικά των καταγόμενων από τα Γιάννενα, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα τουριστικής συνεργασίας, με αφορμή και την επικείμενη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση του Τελ – Αβίβ. 
Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε, πως εξαιτίας των διαδοχικών συμμετοχών της Περιφέρειας στην Έκθεση υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον Ισραηλινών  για τουρισμό στην Ήπειρο. Το πραγματικό αυτό  γεγονός, συμπλήρωσε, δημιουργεί προϋποθέσεις για απευθείας αεροπορική σύνδεση με το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, υπενθυμίζοντας ότι η προηγούμενη προσπάθεια δεν ευοδώθηκε εξαιτίας εξωγενών παραγόντων.
Στον Μ. Ελισάφ
Ο Πρέσβης του Ισραήλ συναντήθηκε χθες στο γραφείο του και με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της τουριστικής και της εκπαιδευτικής συνεργασίας. Ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του σημείωσε ότι «η συνεργασία θα είναι συνεχής με σκοπό την συμβολή του στην προβολή της πόλης αλλά και σε άλλους τομείς». Κατά την συνάντηση έγινε συζήτηση για την παρουσία των Ιωαννίνων, τον Φεβρουάριο, στην τουριστική έκθεση του Τελ Αβίβ και ζητήθηκε η συνδρομή του για στοχευμένες συναντήσεις και συνεργασίες εκείνο το διάστημα.