Συζήτηση στην Άρτα για προσφυγικό - απορρίμματα

on .

TSIROGINNHS

• Με τον Δήμαρχο Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη συναντήθηκε χθες ο περιφερειακός σύμβουλος των «Οριζόντων Ηπείρου» Στάθης Νάνος, ο οποίος ενημερώθηκε για τις θέσεις αλλά και τις κινήσεις του Δημάρχου σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα όπως επίσης και για το θέμα των απορριμμάτων, και κατέθεσε με τη σειρά του, τις δικές του απόψεις.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του περιφ. συμβούλου οι δυο άνδρες συμφώνησαν πως όσον αφορά στο προσφυγικό ζήτημα, αυτό, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι ως κάτι που αφορά μόνο την Άρτα, αλλά ολόκληρη την Ήπειρο. Συμφώνησαν επίσης πως είναι επιβεβλημένο να καθίσουν όλοι οι αρμόδιοι στο ίδιο τραπέζι, (Περιφέρεια, Δήμαρχοι, Βουλευτές) ώστε να καθοριστούν οι όροι διαχείρισης του προβλήματος, αλλά και να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, όπως το ποιος θα είναι ο αριθμός των προσφύγων, το που θα δημιουργηθεί η δομή φιλοξενίας, ποια μορφή θα έχει, αλλά και το ποιο θα είναι το χρονικό διάστημα της λειτουργίας αυτής της δομής. 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και η συνομιλία τους για το θέμα των απορριμμάτων.
Η διαπίστωσή τους ήταν πως πρέπει και σε αυτή την περίπτωση να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν μια συνάντηση μεταξύ όλων όσοι εμπλέκονται στο ζήτημα, και να βρεθεί μια λύση ώστε να αποφευχθεί η υπέρογκη χρέωση των πολιτών, και φυσικά να πάψουν οι διπλές χρεώσεις σε βάρος τους.