Ο Μιχάλης Ντιναλέξης υποψήφιος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων

on .

m ntina

• Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) κατέθεσε τη Δευτέρα ο Μιχάλης Ντιναλέξης.

Ο 27χρονος πολιτικός μηχανικός μετεγκαθίσταται στα Ιωάννινα όπου επιθυμεί να ασχοληθεί με τα κοινά, με σκοπό να προσφέρει βασιζόμενος στις εμπειρίες που έχει αποκομίσει κατά τη 16ετή παραμονή του στο εξωτερικό.
Οι αρχαιρεσίες της γαλάζιας νεολαίας θα λάβουν χώρα στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ την υποψηφιότητα Ντιναλέξη στηρίζουν και πολλά τοπικά στελέχη της Ν.Δ..
Ποιος είναι ο Μιχ. Ντιναλέξης
Ο Μιχάλης Ντιναλέξης γεννήθηκε το 1992 στα Ιωάννινα με καταγωγή από το Ζαγόρι. Μητέρα του είναι η εκπαιδευτικός (νυν Συντονίστρια Εκπ/κου Έργου) και πρώην νομαρχιακή σύμβουλος κα Μαρία Γιαννακού και πατέρας του ο φυσικός, πρ. Πρόεδρος της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας, πρώην Διοικητής του ΓΝ Άρτας και επίσης πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων κ. Κώστας Ντιναλέξης.
***
Το 2003, μετακόμισε στις Βρυξέλλες με τη μητέρα του, όπου το 2010 έλαβε με Άριστα το Ευρωπαϊκό Baccalaureate από το Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου το 2014 έλαβε επίσης με Άριστα το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού & Μηχανικού Περιβάλλοντος στο επίπεδο του Μάστερ από το Imperial College London.
Από το 2014, εργάζεται ως ανεξάρτητος σύμβουλος σε θέματα σεισμολογίας με πελάτες εταιρίες-κολοσσούς όπως η Shell, ενώ είναι συνιδρυτής δυο εταιριών.
Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων και μέλος του Φοιτητικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών και Πολιτιστικών Συλλόγων και Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Imperial College. Είναι μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 2008 και υπήρξε Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Λονδίνου και Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ Η.Β., ενώ έχει εκπροσωπήσει τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε διεθνή συνέδρια. Τοπικά, διοργανώνει από το 2016 το τουρνουά μπάσκετ 3X3 «ATHLOS Zagori High-Alt Hoop».