Επάξια η εκλογή σας, αντάξια να είναι και η θητεία σας

on .

TASOYLAS SAKELLAROPOYLOY 22 1 2020

• «Σας ανακοινώνω την πανηγυρική και με συντριπτική πλειοψηφία εκλογή σας στο γραφείο σας, το γραφείο της Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, την οποία επισκέφτηκε  στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου την ενημέρωσε για την εκλογή της στην Προεδρία της Δημοκρατίας από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.
«Η πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας που υπέβαλε ο Πρόεδρός της και Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόσωπό σας έτυχε ευρύτατης αποδοχής 261 ψήφων υπερκαλύπτοντας κατά πολύ την προϋπόθεση συγκέντρωσης πλειοψηφίας 2/3 του συνολικού αριθμού των βουλευτών που ορίζει το άρθρο 32 παρ.3 του Συντάγματος για την πρώτη ψηφοφορία, αλλά και επικυρώνοντας την ενωτική και αξιοκρατική υποψηφιότητά σας», τόνισε ο κ. Τασούλας.
«Προερχόμενη συνεπώς απ’ αυτήν την πολιτειακή κοιτίδα της δικαιοσύνης έχετε ήδη αποδείξει με την αυτοδημιούργητη πορεία σας πως διαθέτετε το θεσμικό παράστημα, ώστε να ανταποκριθείτε πλήρως στις ευθύνες του αξιώματος που μόλις προ ολίγου η Βουλή των Ελλήνων σας ανέθεσε. Ρυθμιστής του πολιτεύματος και εκφραστής της ενότητος του Έθνους που καλείται να εκπέμψει θετικά και γόνιμα μηνύματα στο εσωτερικό και εθνική αξιοπρέπεια στο εξωτερικό», πρόσθεσε. 
Ο κ. Τασούλας σημείωσε ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Βουλής καταδεικνύει ότι τα υψηλά καθήκοντά της εκκινούν ευοίωνα, ενώ αναφερόμενος στην κ. Σακελλαροπούλου, επισήμανε ότι διαθέτει το θεσμικό παράστημα που απαιτείται για τον ρυθμιστή του πολιτεύματος και τον εκφραστή του έθνους.
Ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής, απευθυνόμενος στη νέα Πρόεδρο,  χρησιμοποίησε και λόγια του ποιητή Κ. Καβάφη:  «Εις το σκαλί για να πατήσεις τούτο πρέπει με το δικαίωμά σου να ’σαι πολίτης εις των ιδεών την πόλι. Και δύσκολο στην πόλι εκείνην είναι και σπάνιο να σε πολιτογραφήσουν. Στην αγορά της βρίσκεις Νομοθέτας που δεν γελά κανένας τυχοδιώκτης».
«Επάξια η εκλογή αντάξια να είναι και η θητεία σας», ευχήθηκε ο κ. Τασούλας.  
Η νέα Πρόεδρος
«Έχω πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζομαι και του χρέους που αναλαμβάνω», τόνισε στην αντιφώνησή της η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικ. Σακελλαροπούλου, διαβεβαιώνοντας ότι θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού της ρόλου. Στις προτεραιότητές της έθεσε την εμπέδωση στο κοινωνικό σύνολο κλίματος ασφάλειας, ηρεμίας και εμπιστοσύνης, την οικονομική ανάπτυξη και την αναστροφή της φυγής των νέων στο εξωτερικών.