Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Οι απόδημοι έχουν πλέον λόγο για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα

on .

TASOYLAS PADEE 21 01 2020

• Τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) υποδέχθηκε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιούν στη χώρα μας.
Ο κ. Τασούλας εξήρε το ρόλο και το έργο της Ένωσης υπογραμμίζοντας πως αποτελεί έναν θεσμό που ισχύει από το 1996. «Κι εδώ η λέξη, –όπως τόνισε ο κ. Τασούλας- το ρήμα «ισχύει» έχει όλη την έννοια της ετυμολογικής σημασίας της, που σημαίνει ότι είναι ισχυρός, δεν υφίσταται απλώς. Γιατί πολλά πράγματα που δημιουργούμε υφίστανται αλλά δεν έχουν δύναμη, δεν έχουν ορμή, δεν έχουν προοπτική. Αυτός ο θεσμός που ενώνει υπό τη σκέπη του και υπό τη σκέπη της Βουλής των Ελλήνων, της κοιτίδας σας, όλους τους κοινοβουλευτικούς 31 χωρών του κόσμου, επιτελεί ένα συναρπαστικό σκοπό, την αλληλοκατανόηση όλου του Ελληνισμού της Διασποράς, την προώθηση των πολιτιστικών και ιδεολογικών αξιών του Ελληνισμού και τη συμπαράσταση σε υψηλές διπλωματικές επιδιώξεις που η χώρα μας κατά καιρούς έχει».
Ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επίτευξη ενός εξ αυτών των στόχων «δηλαδή το να μπορούν οι απόδημοι Έλληνες να έχουν γνώμη για τα εν Ελλάδι πολιτικά πράγματα, που επιτεύχθηκε εντελώς πρόσφατα, με ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή των Ελλήνων. Δεν είναι μια ιδεώδης εξέλιξη ως προς το εύρος όσων δικαιούνται να ψηφίζουν», είπε, «αλλά είναι ένα θετικό σημαντικό πρώτο βήμα, που ξαναφέρνει σε επαφή εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού με τη μητέρα πατρίδα, γιατί έχουν πλέον λόγο για όσα συμβαίνουν σε αυτήν». 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε κ. Peter Katsambanis αφού ευχαρίστησε προσωπικά τον Κ. Τασούλα αλλά και συνολικά τη Βουλή των Ελλήνων για την υποστήριξη που παρέχει στην Ένωση από την ίδρυσή της έως και σήμερα, ανέφερε πως «στο πρόσωπο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Πα.Δ.Ε.Ε. βλέπουμε μια άλλη άποψη του Ελληνισμού της διασποράς. Βλέπουμε άτομα που δεν πήγαν μόνο να επιβιώσουν σε άλλες πατρίδες αλλά βγήκαν εκλεγμένοι από τους πολίτες αυτών των χωρών ως αντιπρόσωποί τους. Είναι σπουδαίο. Δείχνει την επιρροή του Έλληνα όπου και να πάει».
Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, παραβρέθηκαν επίσης o Α’ Αντιπρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε. κ. Leonidas Raptakis, η Β΄ Αντιπρόεδρος κυρία Effie Triantafilopoulos, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ.  Steve Georganas, Vangelis Haritatos, Labi Kousoulis, Stephan Pappas, τα αναπληρωματικά μέλη κυρίες Alexandre Demetriades και Eleni Petinos, καθώς και ο επίτιμος Γενικός Γραμματέας κ. John Pandazopoulos.

Web Baner Antigoni