Εγκρίθηκε η πολιτική διακήρυξη για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ

on .

SYRIZA

• Ομόφωνη έγκριση στην πολιτική διακήρυξη για τον μετασχηματισμό του κόμματος έδωσαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ολοκληρώνοντας τις διήμερες εργασίες της.
Παρόλα αυτά, δεν έλειψαν και οι ενστάσεις στελεχών για το εγχείρημα της διεύρυνσης, με τον Αλ. Τσίπρα κατά την χθεσινή ομιλία του να επιχειρεί να κατευνάσει τις ανησυχίες, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. «Αν υπάρχει μια πιθανότητα αυτός ο κίνδυνος να είναι σοβαρός και θανατηφόρος είναι να μην πετύχει η διεύρυνση», σημείωσε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχον «ιδιοκτήτες και ενοικιαστές» στο ΣΥΡΙΖΑ.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι αυτό το εγχείρημα αποτελεί «σημείο αναφοράς» όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, καθώς το ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγαλύτερο που πήρε κόμμα της Αριστεράς στην Ευρώπη και αναφέρθηκε στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνεται προκειμένου να μοιραστεί η εμπειρία της διακυβέρνησης.
Καταλήγοντας έκανε λόγο για ένα συνέδριο «προγραμματικό, καταστατικό και απολογιστικό», τονίζοντας ότι θα «κατατεθούν όλες οι απόψεις και τα αιτήματα» και θα ληφθούν μετά αποφάσεις.