Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Εκτός κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου η προκλητικότητα της Τουρκίας…

on .

TASOYLAS KRHTH 1 12 19

• Στο σύμφωνο που υπέγραψαν πρόσφατα η Τουρκία με τη Λιβύη αναφέρθηκε σε αυστηρό τόνο από τα Χανιά ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, τονίζοντας ότι «αυτό το σύμφωνο δείχνει την ανιστόρητη, αγεωγράφητη και εκτός κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου προκλητικότητα της Τουρκίας».
Και με έμφαση σημείωσε ότι «δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε σε αυτές τις λέξεις, γιατί και άλλα πράγματα που έκανε η Τουρκία ήταν ανιστόρητα και εκτός Διεθνούς Δικαίου, και εντούτοις, με βάση το "μακάριοι οι κατέχοντες", όπως η κατοχή της Κύπρου, εξακολουθούν να μας βασανίζουν και να αποτελούν πληγή στο σώμα του Ελληνισμού. Συνεπώς όλα αυτά τα πράγματα θα τα αντιμετωπίσουμε και στο διπλωματικό και σε κάθε άλλο αποφασιστικό πεδίο ως Ελλάδα αλλά και ως Ευρώπη».
Ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής μετέβη στα Χανιά, όπου έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» για τον εορτασμό της 106ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Ο κ. Τασούλας προήδρευσε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής ως Πρόεδρος του Ιδρύματος, ενώ στη συνέχεια απηύθυνε ομιλία για τον ιστορικό ρόλο του Ελευθερίου Βενιζέλου και τα διδάγματα που μπορούμε σήμερα να αντλήσουμε από την πολιτική κληρονομιά του.