Η Συνταγματική Αναθεώρηση περιορίστηκε λόγω ιδεοληψιών

on .

KALOGIANNHS

• Στην συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος μίλησε και ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος επίσης τόνισε πως η προτεινόμενη αναθεώρηση δεν είναι όσο τολμηρή θα έπρεπε.
«Το Σύνταγμα του 1975 – είπε- ήταν το πιο ποιοτικό στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, γι’ αυτό και το πιο ανθεκτικό. Όμως, μετά τη βαθειά οικονομική και κοινωνική κρίση που πέρασε η χώρα, χρειαζόταν μία γενναία αναθεώρησή του υπέρ των επόμενων γενεών, με θωράκιση της ποιότητας της δημοκρατίας, με απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας όπως επιβάλει η ψηφιακή τεχνολογία και εμπέδωση αισθήματος εμπιστοσύνης στους θεσμούς που επλήγησαν την περασμένη τετραετία.
Παρά τη γενναία πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για αναθεώρηση 57 Άρθρων συνολικά, ώστε στη συνέχεια να αποφασίσει η Αναθεωρητική Βουλή, δεν υπήρξε ανταπόκριση.
Η Προτείνουσα Βουλή περιόρισε, δυστυχώς, τα πεδία της αναθεωρητικής διαδικασίας, υποκύπτοντας κυρίως σε ιδεοληψίες».
Ειδικότερα ο κ. Καλογιάννης στάθηκε στη μη αναθεώρηση των Άρθρων 16 του Συντάγματος για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων, και 24 για το Περιβάλλον, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολύ συντηρητική θέση.