Το δημογραφικό πρόβλημα υπονομεύει το μέλλον του έθνους

on .

THEODORIKAKOS

• Στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του δημογραφικού και σε πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εσωτερικών για την ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, σε χαιρετισμό του στην ενημερωτική Ημερίδα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, με θέμα την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Στον χαιρετισμό του ο υπουργός χαρακτήρισε το δημογραφικό εθνικό πρόβλημα τονίζοντας ότι υπονομεύει το μέλλον του έθνους και αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ με στόχο την ανακούφιση της πολύτεκνης οικογένειας, όπως:
- Η ενίσχυση κάθε οικογένειας με 2.000 € για κάθε παιδί που γεννιέται.
- Η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
- Η μείωση του ΦΠΑ στα βρεφικά είδη από 24% στο 13%
- Η αύξηση κατά 30.000 των δικαιούχων voucher παιδικών σταθμών με στόχο να μη μένει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.
Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στα μέτρα που προγραμματίζει να λάβει η κυβέρνηση για ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας καθώς και στα αιτήματα προς το Υπουργείο Εσωτερικών της ΑΣΠΕ. Τόνισε ωστόσο ότι για να αναστραφεί η σημερινή αρνητική δημογραφική τάση καθοριστικοί παράγοντες είναι η οικονομική ανάπτυξη και η ευημερία του λαού και η ασφάλεια για το μέλλον που μπορεί να νιώσει κάθε πολίτης.