Θλίψη για την απώλεια του Περικλή Βασιλάκη

on .

BASILAKHS PERIKLHS PASOK PREBEZAS

• Θλίψη σκόρπισε το άκουσμα του θανάτου του πρώην αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου και πρώην διεθνή διαιτητή Περικλή Βασιλάκη, ο οποίος έφυγε χθες το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών, νικημένος από την επάρατη νόσο. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί στην Πρέβεζα.
Το θλιβερό νέο έκανε γνωστό μέσα από ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, χθες το πρωί, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τα εξής λόγια: «Σήμερα χάσαμε ένα Φίλο Τον Συνοδοιπόρο μας Περικλή Βασιλάκη, τέως Περιφερειακό Σύμβουλο τέως Αντιπεριφερειάρχη, τέως Διεθνή Διαιτητή, Σπουδαίο Άνθρωπο. Μέγιστη η απώλεια του για πολλούς αλλά κυρίως για την οικογένεια του Αιωνία η Μνήμη του».
Ο Περικλής Βασιλάκης γεννήθηκε στο Νεοχώρι Πρέβεζας και καταγόταν από αγροτική οικογένεια.
Ήταν πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και επίσης της Ανώτατης Σχολής Ηλεκτρονικών. Εργάσθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στη συνέχεια στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ως σύμβουλος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού (άμισθος). Διετέλεσε Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό (2003-2005). Ήταν μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας. Επίσης υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Επιστημονικού Ινστιτούτου Διοίκησης Αθλητισμού.

Διεθνής Διαιτητής
Υπήρξε Διαιτητής ποδοσφαίρου Α’ Εθνικής κατηγορίας. Ο πρώτος του αγώνας στην Α’ εθνική, ήταν τον Οκτώβριο του 1983, όταν κληρώθηκε να διευθύνει τον αγώνα Παναθηναϊκού - Απόλλωνα Αθηνών, ο νεότερος τότε διαιτητής στην κατηγορία.
Συμμετείχε, ακόμα και τα τελευταία χρόνια, σε αθλητικές εκπομπές όπως στην μακροβιότερη αθλητική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης «Αθλητική Κυριακή», στην εκπομπή ΣΚΑΙ GOAL αλλά και στο ραδιόφωνο, εξηγώντας διαιτητικές αποφάσεις.

Αντιπεριφερειάρχης το 2014
Πέρα από την επαγγελματική του πορεία και την αναγνώρισή του μέσα από τη διαιτησία, ανέπτυξε πολιτική δραστηριότητα. Αυτή ξεκίνησε από τη φοιτητική παράταξη ΠΑΣΠ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, συνέχισε σε Τοπικές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και Μέλος του Τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Πρέβεζας το 2009 όπου αναδείχθηκε πρώτος επιλαχών αλλά στις εκλογές του 2012, στις οποίες δεν εξελέγη.
Τον Μάιο του 2014 κατήλθε στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» όπου εξελέγη τρίτος στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας.
Τον Σεπτέμβριο του 2014 ορίστηκε θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νεολαίας και Αθλητισμού και το 2017 ανέλαβε το πόστο του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου στην Περιφέρεια Ηπείρου με αρμοδιότητα σε θέματα επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και εκδηλώσεων, ενώ στις εκλογές του 2019, όταν ήδη είχαν εμφανιστεί τα πρώτα προβλήματα υγείας, δεν είχε εκλεγεί.