Με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος συναντήθηκε ο Μ. Ελισάφ

on .

ELISAF

• Με τους Υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Και οι δύο συναντήσεις, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ήταν ιδιαίτερα σημαντικές καθώς έδωσαν την δυνατότητα να συζητηθούν σημαντικά θέματα της αυτοδιοίκησης και της πόλης.
Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος η συζήτηση επικεντρώθηκε στο «Πράσινο Ταμείο» και τα χρηματοδοτικά προγράμματα που έχει σε εξέλιξη.
Το «Πράσινο Ταμείο» λειτουργεί πλέον ως φορέας διαχείρισης για την εκπόνηση των τοπικών χωρικών σχεδίων, τα οποία αφορούν περίπου 200 δήμους της χώρας και κατά την εκπόνηση και εκτέλεσή τους θα επηρεάσουν καθοριστικά την πολεοδομική εικόνα των περιοχών.
Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Υπουργό, ο Δήμος Ιωαννιτών να συμπεριληφθεί στην πρώτη ομάδα ΟΤΑ για τους οποίους θα ξεκινήσει η διαδικασία εκπόνησης των σχεδίων αυτών. Η απάντηση του Υπουργού ήταν θετική.
Με τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο, ο Δήμαρχος συζήτησε θέματα λειτουργίας του Δήμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και την πορεία του προγράμματος Φιλόδημος.