Αναβαθμίζεται και πάει Τίρανα ο έως τώρα Γεν. Πρόξενος στα Γιάννενα

on .

PROKSENOS

• Με απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανικής Δημοκρατίας, ο Επιτετραμμένος / Σύμβουλος, Πρόξενος κ. Σοφοκλής Βασίλη, μετατίθεται στα Τίρανα και τοποθετείται σε νευραλγική θέση του Υπουργείου.
Η εξαετής θητεία του στα Γιάννενα, υπήρξε κατά γενική εκτίμηση επιτυχημένη και αποδοτική.
Ο κ. Βασίλη διακρίθηκε για την εμπειρία, εργατικότητα (με ευσυνειδησία) και σοβαρότητά του. Άφησε άριστες εντυπώσεις! Έδωσε «δείγματα γραφής» των εξαιρετικών διπλωματικών του προσόντων και ικανοτήτων.
Πριν μετατεθεί στο Γενικό Προξενείο Ιωαννίνων, ο κ. Βασίλη υπηρέτησε στο Υπουργείο Εξωτερικών, στα Τίρανα, στην Αλβανική Πρεσβεία, στην Αθήνα και στο Γενικό Προξενείο Θεσσαλονίκης.
Ο νέος Γενικός Πρόξενος αναμένεται να οριστεί από την Αλβανική Κυβέρνηση σύντομα.
Ο κ. Σοφοκλής Βασίλη δήλωσε τα εξής στον «Π.Λ.»: «Για 6 χρόνια περίπου εργάστηκα ως Πρόξενος και Επιτετραμμένος στο Γενικό Προξενείο της Αλβανικής Δημοκρατίας στα Ιωάννινα. Αλλά έρχεται μια μέρα που οι Διπλωμάτες καριέρας τελειώνουν την θητεία τους σε μια διπλωματική αποστολή και μεταφέρονται σε άλλη αποστολή ή επιστρέφουν στο Υπουργείο. Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω όλες τις Ελληνικές Τοπικές Αρχές του Νομού Ιωαννίνων αλλά και όλης της Περιφέρειας Ηπείρου, για την συνεργασία και κατανόηση που είχαμε κατά την διάρκεια της συνεργασίας μας. Ένα ξεχωριστό ευχαριστήριο πηγαίνει στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, στις Δικαστικές Αρχές και ξεχωριστά στις Δικαστικές Φυλακές Σταυρακίου, στις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στην Γενική Πυροσβεστική Υπηρεσία Περιφέρειας Ηπείρου.
»Το πνεύμα συνεργασίας και η θέληση για άμεση λύση προβλημάτων δεν έχει λείψει ποτέ, γι’ αυτό για άλλη μια φορά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς και ευελπιστώ ότι έτσι και ακόμα καλύτερα θα συνεχίσει και στο μέλλον.
»Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον εκδότη του «Πρωινού Λόγου», καθώς και τον δημοσιογράφο και φίλο μου Χρήστο Τσέτση, για την γόνιμη και πολύτιμη συνεργασία μας, για το καλό των δύο γειτονικών λαών».