ΣΤ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Τα κυβερνητικά μέτρα δημιουργούν αισιοδοξία…

on .

KALOGIANNHS

• Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας του Γερμανικού Κοινοβουλίου είχε χθες στη Βουλή, ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων. Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Klaus Ernst και τους επτά βουλευτές της Γερμανικής Επιτροπής, ο κ. Καλογιάννης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Οι διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας είναι εξαιρετικές. Η Γερμανία αποτελεί τον σημαντικότερο εμπορικό μας εταίρο και η επενδυτική παρουσία της στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντική. Πέρυσι, η αξία των επενδύσεων ανήλθε σε 6 δις ευρώ περίπου. Το 2018 ταξίδεψαν στην Ελλάδα περίπου 4,4 εκ. Γερμανοί, 18% περισσότεροι απ’ ότι το 2017. Αυτή η ανοδική τάση αναμένεται να συνεχιστεί.
»Επισημαίνω ότι στη Γερμανία διαβιούν πλέον των 400.000 Έλληνες, αρμονικά ενταγμένοι στον κοινωνικό ιστό της χώρας, συμβάλλουν στην ανάπτυξή της και ενδυναμώνουν τις ελληνο-γερμανικές σχέσεις».
Σε ό,τι αφορά τις τρέχουσες εξελίξεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ο Γιαννιώτης βουλευτής αφού αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις που έχουν ήδη αναληφθεί από τη νέα Κυβέρνηση κατέληξε λέγοντας ότι «τα πρόσφατα μέτρα πολιτικής είναι προσανατολισμένα τόσο στη βελτίωση των συνθηκών ζήτησης, όσο και στην παραγωγική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας, και δημιουργούν αισιοδοξία για θετικές οικονομικές εξελίξεις στο βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα».