Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις για την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη

on .

MHTSOTAKHS IOANNINA

• Η επιτυχημένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γιάννενα, προκάλεσε «συναγερμό» στον ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει τις ανακοινώσεις για τα «αποτελέσματά» της, αν και αυτή εξ αρχής είχε χαρακτηριστεί ενημερωτικού χαρακτήρα.
Χθες ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων, που επιχειρεί να οικειοποιηθεί τα έργα στα οποία αναφέρθηκε ο Κ. Μητσοτάκης, αποσιωπώντας βέβαια γεγονότα, είτε για έργα που παρέλαβε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε προχωρημένο στάδιο, είτε και καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στην πενταετή διακυβέρνησή της.
Για τη Μονάδα ΑΣΑ, σημειώνει πως εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το 2017, (η έγκριση βέβαια είχε γίνει πολύ νωρίτερα επί Κυβέρνησης Σαμαρά), αναφέρεται σε πολλά που μένουν ακόμη να γίνουν στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων (που τα άφησε μισά ο ΣΥΡΙΖΑ…), για την ένταξη του Ζαγορίου στα μνημεία UNESCO δικαιολογείται πώς δεν υπήρχε ολοκληρωμένος φάκελος (τον οποίο φροντίζει η σημερινή Κυβέρνηση να συμπληρωθεί), ενώ για το ΙΕΚ στη Βελά αναφέρει πώς το αίτημα είχε υποβληθεί τον περασμένο Μάιο, αλλά δεν συζητήθηκε λόγω των εκλογών. Όσο για τον Αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, αναφέρει πως οι εργασίες συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας ΣΥΡΙΖΑ. Καταλήγοντας, αναμασά τα επιχειρήματα περί ανάπτυξης που σχεδιάζεται «για τους λίγους και εκλεκτούς».
Η παράταξη Ζάψα
Ανακοίνωση εξέδωσε και η περιφερειακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Κοινό των Ηπειρωτών» (που έχει επικεφαλής τον Γ. Ζάψα), με πρώτη αιχμή τη μονάδα ΑΣΑ και τους σταθμούς μεταφόρτωσης. Για χρόνο χρηματοδότησης του έργου, έχει διαφορετική άποψη με το ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως η «χρηματοδότηση» κλείδωσε στο Περιφερειακό Συνέδριο του 2017, το οποίο είχε γίνει τέλη Οκτωβρίου του ίδιου έτους, ενώ η ένταξη έγινε τον Ιούλιο του 2017 (όπως αναφέρει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ). Η παράταξη του Γιώργου Ζάψα, σε γενικές γραμμές χαρακτηρίζει «εθιμοτυπική» και «επικοινωνιακή» την επίσκεψη Μητσοτάκη.
Η Τ.Ε. Ιωαννίνων του ΚΚΕ
Η Τ.Ε. Ιωαννίνων του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται για τα μέτρα που είχε λάβει η Αστυνομία, «βλέποντας» μάλιστα και προσπάθεια να απαγορευτεί το συλλαλητήριο που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Ασκεί κριτική για τη Μονάδα ΑΣΑ, υποστηρίζει πως οι δράσεις σε Δωδώνη και Ζαγόρι δεν έχουν στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά τα κέρδη από τον τουρισμό, για να καταλήξει καλώντας τους εργαζόμενους να μετάσχουν στην απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου.