ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Σύσσωμη και στιβαρή η συμπαράσταση της Ελλάδας προς την Κύπρο

on .

TASOYLAS ANASTASIADHS

• Τη «σύσσωμη και στιβαρή συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς την Κύπρο, σε αυτή τη φάση των πυκνών εξελίξεων και των πυκνών προκλήσεων σε σχέση με το εθνικό ζήτημα» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κων/νος Τασούλας, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.
«Οι σχέσεις των δύο Κοινοβουλίων είναι εντυπωσιακά καλές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τις αναβαθμίσουμε», τόνισε ο κ. Τασούλας, ενώ αναφερόμενος στο θέμα του Φακέλου της Κύπρου, είπε πως ο έβδομος και ο όγδοος τόμος θα παραδοθούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου.
Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κύπρου Δημήτρης Συλλούρης, αφού καλωσόρισε τον Έλληνα Πρόεδρο αναφέρθηκε στις διαχρονικά καλές σχέσεις των δυο χωρών τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχει υποχρέωση να αξιοποιήσουμε αυτές τις καλές σχέσεις για περισσότερα και πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα. Αυτό έχουμε πει κι έχουμε συμφωνήσει, ότι μπορούμε δηλαδή να φέρουμε περισσότερα αποτελέσματα για το καλό όχι μόνο της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και της περιοχής μας και της Ευρώπης»...
Με τον Ν. Αναστασιάδη
Τον Έλληνα Πρόεδρο της Βουλής δέχθηκε αργότερα στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης, ο κ. Τασούλας, δήλωσε, μεταξύ άλλων: Οι δύο Κυβερνήσεις, Ελλάδας και Κύπρου, με την τελευταία πύκνωση των επαφών που έχουν, προσπαθούν να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, εν μέσω φυσικά μιας απαράδεκτα συνεχιζόμενης και εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας».
* * *
Χθες ο κ. Τασούλας συναντήθηκε και με τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου, κ. Χρυσόστομο Β΄, ενώ σήμερα θα απευθύνει ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου και θα αποτίσει φόρο τιμής σε εμβληματικά μνημεία του Κυπριακού Αγώνα.