Διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος – Καναδά

on .

tasoulas

• Τον Πρέσβη του Καναδά στη χώρα μας Mark Allen υποδέχθηκε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας.
Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρέστη ο διπλωματικός σύμβουλος του Πρόεδρου της Βουλής, Πρέσβης Κων. Οικονομίδης, επιβεβαιώθηκαν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι διαχρονικά άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ενώ εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ανάπτυξή τους καθώς και η διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Συμπληρώνουμε πάνω από 75 χρόνια διπλωματικών σχέσεων με τη μεγάλη και δημοκρατική αυτή χώρα, στην οποία πάνω από τριακόσιες πενήντα χιλιάδες συμπατριώτες μας ζουν, προκόβουν και πλάθουν τον μύθο της ζωής τους. Ταυτόχρονα και οι εμπορικές, πολιτιστικές και πολιτικές μας σχέσεις είναι εξαιρετικές και φυσικά υπάρχει περιθώριο να γίνουν ακόμα καλύτερες. Στην ίδια κατεύθυνση, εύχομαι να διευρυνθούν περαιτέρω και οι δεσμοί μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων…».
Από την πλευρά του ο Καναδός πρέσβης συνεχάρη τον Κ. Τασούλα για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρούν οι δυο χώρες…