Εξελέγησαν χθες τα νέα Προεδρεία σε Περιφέρεια Ηπείρου - Δήμο Ιωαννιτών

on .

PERIFEREIA ORKOMOSIA

• Με τις ειδικές συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες σε Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμο Ιωαννιτών για εκλογή προεδρείων, ξεκίνησε η νέα τετραετία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην Ήπειρο.
Στη θέση του Προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου επανεξελέγη ο Σταύρος Παργανάς (από την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη»), Αντιπρόεδρος ο Δημήτριος Σακαρέλης (από το «Κοινό Ηπειρωτών») και Γραμματέας ο Δημήτριος Γκαμπρέλας (από τους «Ορίζοντες Ηπείρου»).
Στο χαιρετισμό του ο κ. Παργανάς εξέφρασε την ελπίδα του για συνεργασία όλων ώστε, όπως τόνισε «μέσα από την διαφορετική πολιτική προσέγγιση να πετύχουμε το άριστο για τον τόπο μας»!
Η Οικονομική Επιτροπή
Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέλεξε και την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η σύνθεση της οποίας διαμορφώνεται ως εξής:
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
Από την πλειοψηφία: Ιωάννης Κατέρης, Πρόδρομος Γαϊτανίδης, Παναγιώτα Ναυρόζογλου, Δημήτρης Βαρέλης, Βασίλειος Καλούδης.
Από τη μειοψηφία: Γιώργος Ζάψας («Κοινό Ηπειρωτών»), Δημήτρης Παππάς («Ορίζοντες Ηπείρου»).
Κιτσανού Μαργαρίτα («Ήπειρος Όλων»).
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
Από την πλειοψηφία: Αναστασία Σίμου- Τάσιου, Σταυρούλα Μπότση- Μπραΐμη, Χάρης Λαζάνης, Αχιλλέας Γκούμας, Παναγιώτα Μητροκώστα.
Από την Μειοψηφία: Αριστείδης Σπέγγος («Κοινό Ηπειρωτών»), Ευστάθιος Νάνος («Ορίζοντες Ηπείρου»), Θεοχάρης Λιούρης («Ήπειρος Όλων») .
Η πρώτη αντιπαράθεση
Η πρώτη αντιπαράθεση στο περιφ. συμβούλιο Ηπείρου δεν άργησε να έρθει. Με ανακοίνωσή της η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» του Σπ. Ριζόπουλου έκανε λόγο «αντιδημοκρατική, θεσμική εκτροπή του κ. Καχριμάνη και του νεοεκλεγέντος Προέδρου κ. Παργανά», ενώ εξέφρασε την αντίθεσή της για το γεγονός ότι κατά την ορκωμοσία δόθηκε ο λόγος στον Πρόεδρο του «Διαζώματος» Σταύρο Μπένο, κάνοντας λόγο για «εγκάθετο, εξωτερικό, μη εκλεγμένο παράγοντα του κ. Καχριμάνη»!
Όσον αφορά την χθεσινή συνεδρίαση στην ανακοίνωση, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «κατά την έναρξη της συνεδρίασης για την εκλογή των Μελών της Οικονομικής επιτροπής και των Μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου αποσαφηνίστηκε ότι θα τοποθετηθούν όλοι οι επικεφαλής. Μετά τη ψήφιση όμως των δυο σωμάτων αντιδημοκρατικά και αντιθεσμικά, ο Πρόεδρος κήρυξε την λήξη της συνεδρίασης μη απευθύνοντας τον λόγο στους επικεφαλής των παρατάξεων...».
Στο Δημ. Συμβούλιο Ιωαννίνων
Στο μεταξύ, με την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής άνοιξε χθες η νέα δημοτική περίοδος στο Δήμο Ιωαννιτών.
Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου (από την παράταξη του Μ. Ελισάφ) για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου συγκέντρωσε 34 ψήφους ενώ υπήρξαν δέκα λευκά ψηφοδέλτια.
Αμέσως μετά την εκλογή του ευχαρίστησε όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του διαβεβαιώνοντας όλους πως το Προεδρείο και το Δημοτικό Συμβούλιο θα δουλέψει με πνεύμα συνεργασίας.
Ο Στέφανος Ζούμπας (από την παράταξη του Θ. Μπέγκα) για τη θέση του αντιπροέδρου συγκέντρωσε 36 ψήφους.
Ο Στάθης Σιούτης (από την παράταξη της Τ. Καλογιάννη) για την θέση του Γραμματέα έλαβε 36 ψήφους.
Ευχές για καλή επιτυχία στο νέο προεδρείο έδωσαν ο Θωμάς Μπέγκας, η Τατιάνα Καλογιάννη, ο Νίκος Γκόντας, ο Λάζαρος Νάτσης, ο Άρης Μπαρτζώκας και ο Χρήστος Πατσούρας εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι θα πετύχει στα καθήκοντά του και θα δουλέψει για το καλό της πόλης.
Από την ψηφοφορία απείχε η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Όλυ Τσουμάνη.
Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ συνεχάρη το προεδρείο και τόνισε πως «το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί και θα παραμείνει το κορυφαίο όργανο λήψης αποφάσεων», ενώ συμπλήρωσε πως η Δημοτική Αρχή θα επιδιώξει την μέγιστη δυνατή συναίνεση.
Η Οικονομική Επιτροπή
Από το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρώτη ειδική συνεδρίαση εξελέγησαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Για την Οικονομική Επιτροπή ψήφισαν 43 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (απείχαν Όλυ Τσουμάνη και Χρήστος Πατσούρας), υπήρξαν ένα άκυρο και δύο λευκά ψηφοδέλτια και εξελέγησαν ως τακτικά μέλη οι: Ελένη Ακονίδου και Νίκος Σιορόκας από την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή», Θωμάς Γιωτίτσας και Δημήτρης Νάστος από την «Ενότητα Πολιτών», Βασίλης Κοσμάς από την παράταξη «Ιωάννινα 2023» και Στέφανος Μάντζιος από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία».
Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Χριστίνα Κωτσαντή, Γιάννης Τσίμαρης, Γιάννης Λιόντος, Μάκης Χρυσοστόμου, Σπύρος Γκίζας και Βασίλης Βλέτσας.
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ψήφισαν 43. Υπήρξαν δύο λευκά ψηφοδέλτια.
Τακτικά μέλη εξελέγησαν: Γιάννης Τσίμαρης, Γιώργος Λώλης («Γιάννενα Νέα Εποχή»), Γιώργος Βίνης, Σοφία Μαρκούλα («Ενότητα Πολιτών»), Φίλιππος Ευαγγέλου («Ιωάννινα 2023») και Νίκος Τσώλης («Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία»).
Αναπληρωματικά μέλη: Ελένη Ακονίδου, Νίκος Σιορόκας, Γιώργος Αρλέτος, Βάσω Μέγα, Ηλίας Αρλέτος, Αριστείδης Παππάς και Γιαννούλα Μαμακή.