Τις προτεραιότητες για το περιβάλλον παρουσίασε χθες ο Στ. Καλογιάννης

on .

KALOGIANNHS BOYLH

• Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. ο Σταύρος Καλογιάννης κατά την τοποθέτησή του στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, με θέμα τον προγραμματισμό της Επιτροπής, πρότεινε να περιληφθούν στις εργασίες της οι παρακάτω ενότητες που αποτελούν προτεραιότητα:
- Στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης ΟΗΕ.
- Κλιματική αλλαγή, η οποία εμπεριέχεται στους στόχους του ΟΗΕ, πρέπει όμως να εξετασθούν τα ειδικότερα θέματα που αφορούν τη χώρα μας.
- Χωροταξικός/Πολεοδομικός σχεδιασμός και οι μεγάλες καθυστερήσεις στην εφαρμογή του, καθώς για τα μεν Ρυθμιστικά Σχέδια των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, κλπ) εκκρεμεί η θεσμοθέτησή τους επί δεκαετία, ενώ κανένα Τοπικό Χωρικό Σχέδιο δεν έχει ανατεθεί μέχρι σήμερα.
- Διαχείριση υδάτινων πόρων, ιδιαίτερα τα σχέδια διαχείρισης υδάτων και κινδύνου πλημμύρας ανά Υδατικό Διαμέρισμα, και τα λιμναία οικοσυστήματα της χώρας, αρχής γενομένης από τη λίμνη Παμβώτιδα.
- Διαχείριση αποβλήτων, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.
- Βιοποικιλότητα - προστατευόμενες περιοχές, οι οποίες την τελευταία πενταετία έχουν εγκαταλειφθεί, τόσο σε επίπεδο πόρων όσο και σε επίπεδο στελέχωσης.
-Αειφόρος χρήση εδάφους, θέμα για το οποίο ο Σταύρος Καλογιάννης είχε καταθέσει τεκμηριωμένη πρόταση νόμου.