ΣΠ. ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: Η αλήθεια για τις φωτιές στην Ήπειρο…

on .

ORIZONTES HPEIROY RIZOPOYLOS SHMA

• Ο Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» στο Περιφ. Συμβούλιο Ηπείρου σε χθεσινή δήλωσή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Τις τελευταίες ημέρες ξέσπασαν στην περιοχή της Ηπείρου αρκετές φωτιές: Στο Κομπότι της Άρτας, στα Πωγώνια, στις περιοχές Σταυράκι, Μάρμαρα και Κοσμηρά καθώς και στα Μουζακαίικα της Πρέβεζας.
»Οι Ηπειρώτες τη γλυτώσαμε κατά τύχη. Γιατί ευτυχώς υπήρχε σχετική άπνοια και έτσι δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.
»Η επιτυχία της κατάσβεσης ήταν προϊόν της άοκνης προσπάθειας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία λειτούργησε μόνη της.
»Δυστυχώς όμως, επί χρόνια, σε όλο το φάσμα παραγωγής πολιτικής της η Περιφέρεια – υπογραμμίζει ο κ. Ριζόπουλος - όταν κάτι πάει καλά επιχειρεί να υποκλέψει την επιτυχία του άλλου, και όταν κάτι δεν πάει καλά ρίχνει τις ευθύνες σε αυτόν. Διευκρινίζουμε πως όταν δρα ένα σώμα, στη συγκεκριμένη περίπτωση η Πυροσβεστική, την ευθύνη την έχει το Σώμα. Η εμπλοκή της Πολιτικής Προστασίας προκύπτει όταν εμπλέκονται περισσότεροι του ενός και γι’ αυτό έχει και συντονιστική δράση.
»Περίτρανη απόδειξη ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχε εμπλοκή η Πολιτική Προστασία είναι ότι το πολυδιαφημισμένο 112 δεν λειτούργησε σε καμία από τις πυρκαγιές.
»Η μοναδική περίπτωση που ακούσαμε για τη δράση της πολιτικής προστασίας της Ηπείρου ήταν στη φωτιά στις παρυφές του Δήμου Ιωαννίνων διότι εκεί υπήρχε η δυνατότητα ανάπτυξης της επικοινωνιακής προπαγάνδας για να... βαφτίσουμε το κρέας ψάρι.
»Οι όποιες δημοσιογραφικές αναφορές δεν υπήρξαν ούτε στο Κομπότι, ούτε στα Πωγώνια ούτε και στα Μουζακαίικα. Συνεπώς υπάρχει απόλυτη στρέβλωση της αλήθειας μεταξύ του ποιος έδρασε, που ήταν η Πυροσβεστική και ποιος αδράνησε, που ήταν η πολιτική προστασία. »Μόνο τα προπαγανδιστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τηλεόραση και site στα Γιάννενα, που είναι γνωστά για τις στενές τους επαγγελματικές σχέσεις με την Περιφέρεια είδαν τη συμβολή της και μάλιστα πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις είχαν βρει τους δράστες του εμπρησμού και είχαν συγχαρεί και την πολιτική προστασία», αναφέρει ο κ. Ριζόπουλος.
Και καταλήγει: «Έως εδώ λοιπόν! Η παραπληροφόρηση στην Ήπειρο πρέπει να σταματήσει και σε ότι αφορά εμάς θα συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση με όλες μας τις δυνάμεις, αποκαλύπτοντας πάντα την αλήθεια».