Η Ν.Δ. κάνει πράξη όσα υποσχέθηκε προεκλογικά

on .

KEFALA MARIA BOYLH 8 8 19

• Με ευχαριστίες προς τους πολίτες του Ν. Ιωαννίνων, οι οποίοι με την ψήφο τους την εξέλεξαν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, άρχισε η Μαρία Κεφάλα την παρθενική της ομιλία στη Βουλή επί του Διυπουργικού νομοσχεδίου, το οποίο ψηφίστηκε χθες το απόγευμα.
Η βουλευτής εστίασε κυρίως στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ αναφέρθηκε και σε ζητήματα του Υπουργείου Υγείας. Ειδικότερα για την κατάργηση του ασύλου ανέφερε ότι «ο ελεύθερος πολίτης δεν έχει ανάγκη από άσυλο και τα Πανεπιστήμια θα πρέπει επιτέλους να γίνουν ακαδημαϊκά ελεύθερα!».
«Κατηγορηθήκαμε -υπογράμμισε μεταξύ άλλων- για κρυφή προεκλογική ατζέντα. Καμία κρυφή ατζέντα.
Ξεκάθαρο πρόγραμμα που εγκρίθηκε περίτρανα και αυτοδύναμα από τον Ελληνικό λαό. Ότι είπαμε προεκλογικά, γίνεται πράξη μετεκλογικά, με γνώμονα την κοινωνική πρόνοια προς όφελος όλων των πολιτών και αυτό ίσως ξενίζει την Αξιωματική Αντιπολίτευση. {…}.
Η δημόσια παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να προστατευτεί.
Και τα Πανεπιστήμια θα πρέπει επιτέλους να γίνουν ακαδημαϊκά ελεύθερα!
Είμαι απόφοιτος Ελληνικού πανεπιστημίου, και πιστεύω ότι το άσυλο υποβαθμίζει την ακαδημαϊκή εκπαίδευση, συντηρώντας ένα σύστημα ανομίας που δεν σχετίζεται με την ελεύθερη διακίνηση ιδεών αλλά με την ελεύθερη διακίνηση παραεμπορίου, βίας και βανδαλισμών εξυπηρετώντας άλλα, εξω-πανεπιστημιακά συμφέροντα.
Η βία δεν χωρά στα ελληνικά πανεπιστήμια.
Οι τραμπουκισμοί, οι απειλές, οι βανδαλισμοί δεν είναι ένδειξη ελευθερίας.
Δεν πρέπει τα πανεπιστήμια να είναι ξέφραγο αμπέλι.
Δεν γίνεται στην Ελλάδα του σήμερα να χτίζονται καθηγητές στα γραφεία τους».
Αναφερόμενη στις διατάξεις του διυπουργικού νομοσχεδίου που αφορούν ζητήματα Υγείας, η βουλευτής (παιδίατρος στο επάγγελμα), υπογράμμισε:
«Με το σημερινό νομοσχέδιο διασφαλίζεται η παραλαβή φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) από το κοντινότερο ιδιωτικό φαρμακείο για τους καρκινοπαθείς αντί να περιμένουν στις ουρές της ντροπής.
Η παραλαβή μπορεί να γίνει και από τον χώρο διαμονής τους χωρίς καμιά επιβάρυνση του ασθενή.
Και δόξα το Θεό έχουμε την υγεία μας, όμως ως γιατρός γνωρίζω από πρώτο χέρι την ανακούφιση που δίνει το μέτρο αυτό σε αρκετούς συμπολίτες μας.
Η νέα κυβέρνηση μεριμνά για τους ασθενείς με αποτελεσματικές και άμεσες λύσεις.
Διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο υγείας και κοινωνικής μέριμνας.
Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει ότι η κοινωνική ευαισθησία δεν είναι δόγμα που ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά παραδοσιακά επιχειρούν να καπηλευθούν».