Με το χρόνο «παίζουν» Θ. Μπέγκας και Μ. Ελισάφ!

on .

MPEGKAS ELISAF

• Τη μια μέρα… σφάζονται, την άλλη διαβουλεύονται για μετεκλογική συνεργασία!

Οι δημοτικές παρατάξεις του απερχόμενου Δημάρχου Θωμά Μπέγκα και του νεοεκλεγέντος Μωϋσή Ελισάφ, παρά την έντονη αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ τους και μετά τις Δημοτικές εκλογές, εν τούτοις εξακολουθούν να κρατούν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας για ενδεχόμενο συνεργασίας των παρατάξεων από την 1η Σεπτεμβρίου, έστω και για τους... τύπους! Βέβαια για πολλούς κάτι τέτοιο θεωρείται ανέφικτο, ωστόσο η συνέχιση των συζητήσεων ίσως έχει τη βάση στην εκτίμηση πως η μια παράταξη θα επιχειρήσει να «χρεώσει» στην άλλη την αποτυχία συνεργασίας.
Χθες η παράταξη του απερχόμενου Δημάρχου Θωμά Μπέγκα έδωσε στη δημοσιότητα την απάντηση που έδωσε στον κ. Μ. Ελισάφ σε απάντηση της επιστολής που του είχε στείλει ο διάδοχός τους με την οποία περιέγραφε το πλαίσιο προγραμματικών θέσεων που θεωρεί ως βάση για μια πιθανή σύγκλιση και συνεργασία.
Ο κ. Μπέγκας αναφέρει πως απαιτείται περαιτέρω ανάλυση και εξειδίκευση των αξόνων που προτείνει, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως «πρόκειται για προσπάθεια επικοινωνίας δύο αυτοδιοικητικών παρατάξεων με κοινές καταβολές και ρίζες και με βασικό τους στόχο την επίτευξη συγκλίσεων και συναινέσεων σε προοδευτική κατεύθυνση».
Στη συνέχεια όμως φαίνεται να θέτει ως βάση συζήτησης το έργο που επιτεύχθηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή, ένα έργο όμως για το οποίο της ασκήθηκε έντονη και οξύτατη κριτική από την παράταξη του νέου Δημάρχου, αλλά και τις άλλες παρατάξεις της Αντιπολίτευσης.
Ένα ακόμη στοιχείο που παραπέμπει σε παρελκυστική τακτική εκ μέρους του απερχόμενου Δημάρχου, είναι και η πρότασή του για συγκρότηση επιτροπής, αποτελούμενης από αντιπροσωπεία των δύο παρατάξεων, για να συζητήσουν το κοινό πλαίσιο προγραμματικής σύγκλισης επί των αξόνων αυτών, καθώς και των προγραμματικών διακηρύξεων της κάθε παράταξης.
Από την άλλη πλευρά, είναι προφανές πως ούτε ο Μ. Ελισάφ φαίνεται να «καίγεται» για συνεργασία με την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, ειδικά μάλιστα μετά την χθεσινοβραδινή ψήφιση του νομοσχεδίου με τις διορθωτικές κινήσεις που έγιναν για την κυβερνησιμότητα Δήμων και Περιφερειών.
Εκ των πραγμάτων, καθώς τα χρονικά όρια ανάληψης των καθηκόντων από τη νέα Δημοτική Αρχή έχουν στενέψει, την επόμενη εβδομάδα, το πολύ μέχρι τις 20 Αυγούστου, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πάντα σε επίπεδο συνεργασιών, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η συγκρότηση του νέου Δημοτικού Σχήματος.